Skal du flytte til et ny hjem? Få gode råd til at indrette din drømmebolig

Sponseret indhold 14. dec 2022 - 4 min læsetid
This describes the image
Photo:

For de fleste mennesker er det en stor og vigtig begivenhed i livet, når en gammel bolig skiftes ud med en ny. Det er spændende at komme ind i et helt nyt hjem i et helt nyt område, og flytningen er derfor en sjov tid, som de fleste husker i mange år.

Men flytning kan også være stressende, for der er mange ting, der skal være styr på, og det kan være en stor udfordring at indrette en helt ny bolig. For hvad skal du dog købe til dit nye hjem, og hvordan indretter du drømmeboligen, så du kommer til at elske at bo der?

Vælg funktionelle møbler der passer til dine behov

Når du skal indrette en ny bolig, er det naturligvis møblerne, der kommer til at stå for størstedelen af indretningen. Det er møblerne, der gør rummene brugbare, og derfor er det også vigtigt, at du tænker dig om og vælger de helt rette møbler til din bolig og dine behov.

Det gør du først og fremmest ved at skabe et godt overblik over den bolig, du skal flytte ind i. Her er det en god idé at starte med at måle op, så du ved, hvor meget plads du har at gøre godt med i de forskellige rum. Herefter kan du eventuelt lave en skitse på et stykke papir, hvor du kan rykke rundt på de forskellige møbler, så du bliver helt sikker på, at du rent faktisk har plads til og brug for alle de møbler, du påtænker at købe.

På den måde undgår du at købe møbler, du enten ikke har plads til, eller som ikke passer ind i den indretning, du gerne vil skabe. På den måde kan du også lege med en masse gode idéer, hvis du gerne vil have så meget ud af pladsen som muligt i eksempelvis en lille lejlighed.

Når har fået overblikket, kan du begynde at udvælge de møbler, der er nødvendige, og som har de rette mål. Her er det en god idé at tænke funktionalitet ind i dine valg, så du får nogle møbler, der kan tjene en eller flere funktioner i det daglige.

Det kan du eksempelvis gøre ved at vælge en lækker sovesofa, der kan fungere som indbydende hyggeområde om dagen, og som kan forvandles til en dejlig seng, når mørket falder på. Med en sovesofa får du to funktioner i ét møbel, og det er rigtig smart, lige meget om du bor småt eller stort.

Husk også at tænk over sammenhængen mellem dine møbler i et specifikt rum, da det vil komme til at se rigtig godt ud, hvis møblerne i eksempelvis stuen passer godt sammen både farvemæssigt og stilmæssigt.

De rette farver til væggene

Når møblerne er på plads, skal du begynde at tænke på alle de små ting, der forvandler en funktionel bolig til et varmt og indbydende hjem. Her er det de små detaljer, der tæller, hvor eksempelvis ting som lys og farver på væggene er afgørende for, om du føler dig godt tilpas eller ej, når du opholder dig i et rum.

Her er det især vigtigt at tænke over tingene, når du vælger farver til hjemmets vægge. Væggene fylder meget i ethvert rum, og derfor kan en specifik farve på væggen ændre følelsen af et rum markant.

Tag derfor et godt kig på alle rummene i din bolig og overvej, hvilke farver du godt kunne tænke dig at male med. Husk dog, at der skal være en god sammenhæng mellem farver på vægge, i loft, på gulvet og i møbler, og husk at lyse farver åbner et rum op, mens de mørkere noter får et rum til at føles mindre.

Fordi farver er så afgørende for din bolig, kan det være en god idé at tage en snak med en fagperson i din lokale malerforretning, så du er sikker på, at du ikke tager en beslutning, du kommer til at fortryde.

Den gode belysning

Lys i et rum er en anden ting, som er virkeligt afgørende for skabe en varm og indbydende fornemmelse. Det gælder især i den mørke tid, hvor solen hverken er fremme om morgenen eller om aftenen, hvorfor lyset er vigtigt både i en praktisk sammenhæng og indretningsmæssig sammenhæng.

God belysning kan ændre et rum fra køligt til varmt og indbydende, og det er derfor vigtigt at gøre noget ud af belysningen og tænke over tingene, når du vælger lamper. Her er det en god idé at komme hele vejen rundt ved at vælge flere forskellige lampetyper i et rum, så du får skabt en god og jævn belysning uden mørke kroge.

Det kan du gøre ved både at bruge loftslamper, væglamper og gulvlamper i de af husets rum, hvor du opholder dig meget.

 

Updated 14. dec 2022