Sådan kan du selv skaffe din mad

Sponseret indhold 9. dec 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo:

Er du også betaget af drømmen om selv at kunne skaffe din mad? Der er faktisk flere måder at gøre det på. Derfor behøver det måske heller ikke at være en idé, der forbliver i drømmene. Her er nogle bud på, hvad du kan gøre, hvis du selv vil prøve kræfter med at skaffe din mad.

Gå på jagt

Den første måde at gribe denne idé an på er ved at gå på jagt. På denne måde kan du nemlig skaffe kød fra mange af de dyr, der findes i Danmark – såfremt de ikke er fredet. Derudover kan du næsten ikke få mere ferskt kød, end det du selv har skaffet.

For at få på jagt skal du have et jagttegn. Du kan læse mere om, hvordan du får det lige her.

Dyrk dine egne grønsager

En anden måde at blive selvforsørgende på er ved at dyrke dine egne grønsager. I Danmark har vi nogle fantastiske forhold til at dyrke en lang række grønsager i. Det skyldes blandt andet klimaet og jordbunden. Derfor er det bare med at give dig i kast. Nogle grønsager vil selvfølgelig gro bedre end andre, men der er mange mulige grønsager at vælge imellem. Du kan blandt andet dyrke:

  • Kartofler
  • Kål
  • Gulerødder
  • Selleri
  • Persille
  • Ærter
  • Og mere endnu

Tag på sanketur i naturen

Udover muligheden for at dyrke grønsager er vi også så heldige i Danmark, at der findes masser af spiselige frugter, urter, grønsager og svampe i naturen. Derfor har du altså også rig mulighed for at skaffe din mad på en sanketur.

Når du sanker, er det meget vigtigt, at du ved præcist, hvad du finder. Der findes nemlig også giftige ting i naturen. Heldigvis er der masser af hjælp at hente i form af bøger, webartikler, apps og endda guidede sanketure med en uddannet naturvejleder.

Updated 8. dec 2021