Overtal et familiemedlem med alkoholisme til behandling

Sponseret indhold 20. maj 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo:

Er du nået til bristepunktet, hvad angår et familiemedlem med alkoholisme? Hvis en person døjer med problemer med alkohol, kan det være svært for dem at skjule det.

For et trænet øje så vil tegn på tilstanden altid være til stede. Og måske så kan du ikke længere klare familiefester, weekendbesøg eller chatsamtaler med personen, fordi deres alkoholmisbrug skinner igennem ved alle lejligheder.

Alkoholikere kan få professionel hjælp i trygge rammer

Her gælder det om at overtale personen til at lade sig behandle et sted med omsorgspersoner og specialuddannede terapeuter, der har erfaring inden for håndtering af alkoholisme. Fx så kunne et eksempel være Behandlingscenter Søby Park i Hammel, der behandler alkoholikere ud fra det, der hedder 12-trinsprogrammet. Læs lidt her om misbrugsbehandling på Behandlingscenter Søby Park.

Er din mistanke begrundet? Hvis ja, hvordan laver du så en intervention?

Hvordan får du overhovedet overtalt en person, du mistænker for at være alkoholiker, til at opsøge behandling? Allerførst tager du fat i et behandlingscenter og hører, om din mistanke er begrundet. Derefter får du hjælp til at planlægge en intervention, hvor du, evt. sammen med andre, forsøger at få overbevist alkoholikeren om, at den dårlige relation først bliver bedre, når at han går i behandling.

Hvad har det konkrete behandlingscenter som sit mål?

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad et behandlingscenter ser som sit succeskriterie, før du får en alkoholiker til at indvillige i behandling. For nogle behandlere tror, at de har gjort deres job, når bare de har fået alkoholikeren til kun at drikke til festlige lejligheder. Mens andre behandlere mener, at så længe alkohol stadigvæk er en del af hans liv, så er der stor risiko for, han hurtigt falder i igen.

Læs derfor om, hvad behandling på et konkret behandlingscenter indbefatter og har som mål.

Updated 20. maj 2022