Fedtfrysning med CoolSculpting reducerer stædige fedtdepoter

Sponseret indhold 5. okt 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo:

Der findes efterhånden mange former for behandlinger og metoder, når det kommer til uønsket fedt på kroppen. Der er den klassiske metode, som involverer et medlemskab til det lokale fitnesscenter, så er der medicinske og kirurgiske behandlinger såsom gastrisk bypass eller gastrisk sleeve.

Men det er ikke alt, der er af muligheder. Flere og flere benytter sig nemlig af fedtfrysning med CoolSculpting.

Fedtfrysning med CoolSculpting i Danmark

Fedtfrysning med CoolSculpting blev godkendt som metode tilbage i 2010 af de amerikanske sundhedsmyndigheder, hvorefter det blev godkendt til at blive brugt herhjemme i Danmark. På verdensplan har mere end syv millioner mennesker fået fedtfrysning med CoolSculpting. Størstedelen kommer ud med en positiv oplevelse efter behandlingen, idet man typisk opnår 20-25% færre fedtceller efter en enkelt behandling.

Hvis man overvejer fedtfrysning med CoolSculpting, skal man altid sørge for at booke en konsultation hos en læge i den udvalgte kosmetiske klinik, hvor man vil have foretaget behandlingen. I Danmark er der over 174 kosmetiske klinikker, og man kan derfor få fedtfrysning i Odense, Århus, København og de fleste andre større byer. Prisen på en fedtfrysning med CoolSculpting er i Danmark mellem 4.500-10.500 kr per behandling. Prisen afhænger af, hvor man vælger at få behandlingen.

Sådan opstod fedtfrysning med CoolSculpting

Fedtfrysning med CoolSculpting er en godkendt behandling, der er designet til at at dræbe fedtceller nær hudens overflade. Det sker ved, at fedtcellerne krystalliseres og dermed ødelægges pga. kulden. Fedtfrysning er altså en ikke-kirurgisk behandling.

Amerikanske forskere kom på idéen med fedtfrysning tilbage i 2008 delvis grundet et fænomen, som forskerne havde bidt mærke i ved børn. Børn, der spiste en god mængde ispinde gennem deres barndom, havde en tendens til at udvikle smilehuller. Tilbage i 1980 havde læger også lagt mærke til, at kvinder som var ude og ride i kulden, havde en tendens til at miste fedtet omkring deres lår. De fandt derfor frem til, at det skyldtes, at kulden ødelagde de omkringliggende fedtceller.

Selve behandlingen foregår således, at de udvalgte fedtdepoter bliver udsat for en temperatur helt ned til -11 grader. Kulden krystalliserer fedtcellerne, som herefter nedbrydes af kroppen og som så bliver renset ud via nyrerne. Fedtfrysning med CoolSculpting er ikke beregnet til, at man skal miste flere kilo ved hjælp af behandlingen. Det er en behandling beregnet til stædige fedtområder, der ikke bliver påvirket af træning og kost.

Updated 5. okt 2022