Et aktivt udeliv i Aabenraa

Sponseret indhold 1. feb 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo:
Skrevet af: Redaktionen

Aabenraa er en by beliggende i det sydøstlige Sønderjylland. Byen byder på meget forskelligt heriblandt dens idylliske natur som er ideal til et aktivt udeliv.

Den smukke og kystnære Østersørute som kombinerer nogle af de bedste oplevelser i Syddanmark er perfekt som vandre- eller cykeltur. Ca. 140 km af den 820 km lange Østersørute går gennem Sønderjylland, hvor du bl.a. kommer igennem Aabenraa. Ydermere kan man tage den naturskønne cykelrute, Flensburg Fjord Route, der går tværs gennem det østlige Grænseland. Ruten går igennem flere større byer, såsom Aabenraa, Sønderborg og Flensburg. For mere viden om byen se her.

Gå på opdagelse i søfart-byens historie

For de kunst- og historieglade er der nok at kunne besøge i Aabenraa. På Aabenraa Museum som blev oprettet i 1887, er der meget historieviden. Museet råder over en af landets største samlinger af skibsportrætter, skibsmodeller, flaskeskibe og oversøiske ting. Museet er placeret midt i byen tæt på gågaden og havnen. På kunstmuseet på Brundlund Slot er der fokus på kunst skabt af sønderjyske kunstnere. Og i Frøslevlejren kan du opleve et både interessant og dystert stykke Danmarkshistorie, er er nemlig fokus på anden verdenskrig. Så gå på opdagelse i gammeldansk i historie.

Få nogle action-fyldte dage i Aabenraa

Hvis man er på udkig efter nogle action fyldte dage er Aabenraa også byen til det. Her er bla. SportsCentrum et besøg værd. I SportsCentrum får man sjov, spænding med masser af aktiviteter. Her kan man prøve kræfter med alt lige fra bowling til lasergames. Byen huser også Paintball Deluxe hvor man kan spille paintball som et hold eller dyste mod hinanden. High Park Sønderjylland er stedet for dem der elsker at være aktive udendørs. Her kan man opleve en ganske anderledes tur gennem skoven. Den foregår nemlig oppe i toppen af træerne. Her tilbydes en helt fantastisk klatrepark, i meget naturskønne omgivelser. Parken har 6 forskellige baner hvor hver eneste bane er unik med udfordringer undervejs.

Updated 2. maj 2022