De stigende elpriser lærer forbrugeren at sænke sit forbrug

Sponseret indhold 31. okt 2022 - 3 min læsetid
This describes the image
Photo:

Priserne på el er for mange danskere blevet et problem. Det har ført til at mange har skulle ændre deres forbrugsvaner og er begyndt at tænke mere over unødvendigt forbrug af el. Selvom stigningerne rammer mange hårdt, så er det i et miljømæssigt perspektiv positivt, at flere er begyndt at nedsætte forbruget og blive bevidste om unødvendigt forbrug.

Det er ikke kun i Ørestaden at borgerne er blevet bedre til at sænke elforbruget. Ifølge en artikel fra DR.dk, så er danskernes strømforbrug faldet med næsten ti procent i 2022, efter at elpriserne er stukket i vejret. Så det er en generel tendens blandt den danske befolkning at få sænket og/eller nedsat elforbruget. Om det så fortsætter eller ændre sig i takt med priserne falder igen, vil kun tiden kunne vise.

Flere køber elbesparende-og optimerende produkter

Folk er ikke kun blevet bedre til at slukke lyset efter sig, nedsætte deres forbrug af elektroniske apparater, slukke apparater helt i stedet for standby og slumretilstand osv. Danskerne er begyndt at købe flere energibesparende produkter og produkter som kan hjælpe med at optimere elforbruget, samt hjælpe med at nedsætte eller undgå unødvendigt strømforbrug. Det er små ting, som f.eks. at skifte alle pærer ud med led pærer, købe el spareskinner for at nedsætte standbyforbrug, elmålere m.m.

Det har også medført til at folk er begyndt at kigge på alternative produkter. Et eksempel på alternative produkter er solcelle produkter. Interessen har igennem de seneste år udviklet sig, fordi det er en miljøvenlig løsning. Interessen er dog blevet meget større i takt med de stigende elpriser og har fået flere til at kigge den vej. Produkter der kan nedsætte og optimere elforbrug, samt solcelleløsninger alle findes hos virksomheder som PlusLED.

Stor ros til borgerne for deres nye affaldsvaner

Danskerne er ikke kun blevet gode til at sænke elforbruget. Når det kommer til sortering af affald, er vi blevet så gode til at sortere og nedsætte forbruget af affald, at det rent faktisk skaber problematikker hos virksomheder, som forbrænder affald. Dette har skabt problemer for Ørestads eget forbrændingsanlæg. Her er de blevet nødt til at hæve loftet for hvor meget affald de må importere, for at kunne holde produktionen kørende og producere en stor nok mængde varme og el til Ørestads-og København kommunes borgere.

Ser man på dette problem med “Miljøvenlige øjne”, så er det stort set kun positivt at danskerne er blevet så gode til at sortere og mindske deres affald forbrug. Timingen er dog god i takt med at elforbruget falder og derved mindsker det behovet for produktionen. Forbrændingsanlæggene arbejder allerede på at finde optimale løsninger på problemet, hvilket nok skal forekomme - det tager bare tid, idet det er en stor opgave.

Updated 10. nov 2022