Stor interesse for kunstgræsbane

Ørestad 20. okt 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo:

Ny rekord: 42 lokale hold har ansøgt om og fået en fast spilletid på kunstgræsbanen på Grønningen.

Der er gang i fodbolden på Ørestads nordligste breddegrader. Hele 42 lokale hold har ansøgt om og fået en fast spilletid på kunstgræsbanen i Ørestad Universitetskvarter i vinterhalvåret, og det er en ny rekord.

"Det viser kæmpe opbakning til sammenholdsskabende aktiviteter i kvarteret," skriver GFS Ørestad. 

De lokale hold tæller blandt andet boligforeninger, virksomheder og studiehold.
Kunstgræsbanen er for eksempel base for universitetsfodbold, som samler hundredvis af tilskuere til turneringer og skaber studieliv på tværs af uddannelserne.

Ud over banen i Universitetskvarteret ligger der en kunstgræsbane i Byparken i Ørestad City. Denne bruges aktivt af Ørestad Skole, Ørestad Gymnasium og Ørestad IF. 
"Foreningerne får mulighed for at brede deres aktiviteter ud i byrummet. Uden for de skemalagte spilletider har beboerne og brugerne af parken mulighed for at spille fritidsbold," lyder det fra GFS.

Fakta om kunstgræsbanerne:

  • Banerne ejes og drives af Grundejerforeningerne Ørestad Universitetskvarter og City
  • Hold med tilknytning til Ørestad kan ansøge om en fast spilletid på kunstgræsbanerne. Der kan ansøges to gange årligt til hhv. sommersæsonen (17. april - 8. oktober) og vintersæsonen (9. oktober - 16. april). Ansøgningsrunden finder sted i hhv. marts og september og annonceres på Ørestad.net
  • Banerne er til enhver tid reserveret iht. den gældende spilleplan, men er til fri afbenyttelse uden for de skemalagte spilletider efter først-til-mølle-princippet
  • Medlemmer af grundejerforeningerne, herunder ejerforeninger, lokale virksomheder, idrætsforeninger, studiehold samt andre med tilknytning til Ørestad, prioriteres højest i forhold til fordelingen af spilletider. Herefter kommer andre hold i betragtning.


Lørdag d. 9. oktober er spilleplanerne for vintersæsonen 2021-2022 trådt i kraft. Alle ledige tidsrum er afsat til frit spil for beboere, ansatte og andre, der har lyst til at bruge dem. Se spilleplanerne her.

Updated 15. dec 2021

Vil du vide mere?