Valg til lokaludvalget: Safia fik positiv respons med det samme

Ørestad 23. dec 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: Safia Ullah, beboer i Ørestad. Foto af: Lars Greir
  • I januar er der frist for at stille op til valg til Amager Vest Lokaludvalg, og udvalget opfordrer alle til at melde sig som interesserede.

Skrevet af: Redaktionen

Lokaludvalget har udgivet en avis om valget, som er med som indstik i denne uges Ørestad Avis. I avisen kan man møde udvalgets medlemmer, læse om udvalgets arbejde i bydelen og få et indblik i møder og politiske processer i lokaldemokratiet. Alt sammen for at inspirere så mange borgere som muligt til at stille op.

Læs valgavisen fra lokaludvalget her.

For fire år siden var Ørestad næsten ikke repræsenteret i lokaludvalget, men ved valgmødet i januar 2018 stillede indtil flere Ørestadborgere op, og nu har 4 ud af de 12 foreningsvalgte medlemmer bopæl i Ørestad.

Safia Ullah bor i Ørestad, og hun har for nyligt fået lov til at blive en del af lokaludvalgets arbejde.

Hun skrev i foråret et åbent brev om behovet for at gøre noget ved trafikken og støjen på Øresundsmotorvejen. Via Facebook fandt hun vej til lokaludvalget, som inviterede hende med i en arbejdsgruppe. Og nu er sagen taget op i Borgerrepræsentationen.

“Jeg vidste faktisk ikke, at der var noget som hedder lokaludvalget,” indrømmer Safia.

“Det var en på fadebook, som sagde at jeg skulle prøve at henvende mig til dem. Det gjorde jeg så, og de inviterede mig til deres næste møde,” fortæller hun.

Har selv oplevet støjen
Safia Ullah bor tæt på motorvejen, og har oplevet at støjen fra bilerne er steget og steget i de senere år. Sandsynligvis fordi der er mere og mere trafik, og fordi at det støjdæmpende slidlag på vejen er slidt væk. Samtidig er der mange, som mener at motorvejen bør overdækkes, så kvartererne i Ørestad bliver bundet bedre sammen, og der bliver plads til udearealer.

“Siden jeg var til møde og fik taletid i lokaludvalget, er der sket meget. Lokaludvalget har nedsat en arbejdsgruppe om motorvejen, som jeg er inviteret med i. Og sagen er blevet taget op i Teknik- og Miljøudvalget, som vil have undersøgt mulighederne for en overdækning,” siger Safia.

“Så det har absolut været en positiv oplevelse at lære lokaludvalget at kende”.

Vil du vide mere?