Politiet kommer ud til skolestart

Ørestad 4. aug 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: Politiet vil både besøge skolerne og de nye skolebørn, samt lave færdselskontroller på vejene omkring udvalgte skoler. Københavns Politi
Skrevet af: Redaktionen

I forbindelse med skolestarten besøger Politiet flere folkeskoler for at fortælle de mindste om trafikreglerne, og for at sikre, at forældre og andre kører ordentligt på vejene hen til skolen. 
 
Politiet taler også med skolepatruljerne, om deres erfaringer og observationer på skolevejene. Og på mandag 8. august åbner Politiets Borgerråd et nyt tema, hvor borgerne skal give Politiet input til, hvordan man kan skabe større sikkerhed for børn i trafikken, så man som forælder trygt kan sende sit barn afsted på den tohjulede. 

”En masse forventningsfulde børn begynder lige nu i skole. De får brug for træning gennem mange år for at blive sikre i trafikken og for at kunne færdes på egen hånd. Her er forældre og gode rollemodeller afgørende. Vi vil derfor gerne høre, hvordan du træner med dit barn. Måske du har gode råd og fif, som kan være til inspiration for andre. Det kan også være, du har input til, hvordan vi kan være med til at gøre det mere trygt for cyklende børn – det vil vi også meget gerne høre om,” siger leder af færdselsafdelingen i Københavns Politi, Steen Søder.
Alle borgere kan være med i borgerrådet. Man deltager ved at gå ind på www.mitkbhpoliti.dk og skrive sine input under hvert tema. Det kan man gøre med det samme eller i løbet af de næste uger.

Borgermøde om cykeltrafik
Politiet afholder et fysisk borgermøde tirsdag 30. august 2022 kl. 19-21 på Station Bellahøj. Her handler det om politiets og borgernes rolle i forhold til at øge sikkerheden for cyklister generelt. Mange borgere har givet input til dette tema i borgerrådet. 
På mødet vil bl.a. politidirektør Anne Tønnes deltage sammen med flere betjente. Desuden kommer Rådet for Sikker Trafik og Cyklistforbundet, som vil bidrage med deres viden om cyklisters adfærd og sikkerhed.  
Tilmelding sker ved at klikke ind på www.mitkbhpoliti.dk fra mandag 8. august kl. 10. Man kan også melde sig til ved at sende en mail med sit fulde navne til kbh-adm-borgerraard@politi.dk. Tilmeldingsfrist er mandag 22. august, og man skal huske at medbringe id/legitimation på dagen.

Updated 4. aug 2022