Økolandsby med dele-teslaer

Ørestad 19. apr 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: Grønne Eng
Skrevet af: Redaktionen

Bofællesskabet Grønne Eng i Ørestad Syd har stadig ledige boliger. Fællesskabsgruppen har organiseret sig. Dele-Teslaerne er bestilt.

De kommende beboere har også hyret en fællesskabsadvokat, som skal hjælpe med at organisere de mange fælles områder og aktiviteter i bebyggelsen på Else Alfelts Vej. 
Der er flere grader af involvering i fællesskabet, skriver Grønne Eng på sin hjemmeside. Man kan deltage i bestyrelsesarbejde eller forskellige udvalg. Man kan også blot komme med inputs og idéer når lysten melder sig. Man kan deltage i den økologiske fællesspisning mandag til torsdag hver uge. Eller bare snuppe en Tesla 3 fra den delebilparken og køre en tur.

Grønne Eng bliver et rækkehusbyggeri i 2-6 etager. Der er små boliger til enlige, lidt større boliger til enlige med børn, boliger i et plan til ældre, boliger til par uden hjemmeboende børn, samt større boliger til den store familie. Priserne går fra 1,2 mio. kroner for de små andelsboliger til 5,4 mio. kroner for ejerrækkehusene i tre plan. Bofællesskabet er klar til indflytning 1. februar 2023.

Grønne Eng opføres af EcoVillage og FB Gruppen. I lokalplanen fik bygherren lov til at droppe 20 -p-pladser, netop fordi beboerne kun skulle have delebiler. Lige nu er status, at grunden på Else Alfelts Vej er købt, finansieringen er på plads, bofællesskabet er tegnet, entreprenøren er fundet og byggeandragende sendt ind til Københavns Kommune. Samtidig er der solgt 26 boliger. Byggeriet bliver DGNB Guld certificeret, med svanemærkede materialer og fællesvaskeri med regnvandsgenanvendelse. Det er lavenergiklasse 2020, med lave varmeudgifter og solceller på taget.

Fælleshuset er på ca. 928 kvm. med blandt andet to fælleskøkkener og spisesale, værksted, teenageværelser, gæsteværelser, tagterrasser, svalegange til hyggeligt ophold, motions- og yogarum, øvelokale og kontorfællesskab.
Bofællesskabet Grønne Eng kommer til at ligge omkring en fælles gård med beplantning, legeplads, drivhus og udekøkken. Bofællesskabet får en stor tagterrasse vendt ud mod fælleden med et stort drivhus til orangeri og dyrkning af grøntsager. Mod syd kommer en tagterrasse mere.

Updated 12. maj 2022

Vil du vide mere?