Nyt borgermøde torsdag aften

Ørestad 22. aug 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: Jakob Korshøj
Skrevet af: Redaktionen

ØRESTAD   - FRA GRIM ÆLLING TIL FREMTIDENS BYDEL. Det er overskriften for et nyt borgermøde i Ørestad på torsdag, arrangeret af flere ildsjæle i bydelen - blandt andet to tidligere borgmestre.

"Ørestad er et fantastisk sted på Amager, som kan blive endnu bedre. For at det lykkes, skal vi sikre udvikling - og du skal være med til at fortælle os hvordan!”  skriver initiativtagerne, som er lokale beboere i Ørestad, og bl.a. tæller  Jesper Christensen, fvh. Børne- og Ungeborgmester og beboer i Bellakvarteret, Thomas Sahl Kellberg, formand for Ørestad IF samt Jakob Hougaard, fhv. beskæftigelses- og integrationsborgmester.

"Ørestad adskiller sig fra de øvrige bydele i København ved sin markante arkitektur, høje bygninger med glatte overflader, brede boulevarder, store åbne arealer, kanaler og fraværet af parkerede biler. Vi er en gruppe beboere i Ørestad, som ønsker at invitere til en drøftelse med ideer til, hvordan vi kan udvikle vores dejlige område i fremtiden.

I oplægget til mødet vil gruppen gerne have debat og nye idéer på disse områder:

  • Byliv i City: Området langs Ørestad Boulevard og Metrolinjen skal være et attraktivt og levende byrum.
  • Handelsliv: Der skal være endnu bedre plads til spændende detail- og specialbutikker.
  • Sammenhold: At det lokale sammenhold mellem beboere og virksomheder i Ørestad bliver endnu stærkere.
  • Lys og kunst; Der investeres i nye fysiske løsninger, lys og kunst, der kan få pulsen i bydelen til at slå hurtigere.
  • Børneliv: At der bliver bedre plads til det gode børneliv, ophold, hygge og udeliv for alle generationer.

For ikke lang tid siden afholdt den nye Ørestad Syd Borgerforening sit første åbne borgermøde på Kalvebod Fælled Skole. Her blev mange af de samme emner debatteret, og flere arbejdsgrupper nedsat. 

Borgermøde om butiksliv og udvikling i Ørestad. Torsdag 25. august kl. 17.00-19.00. KAYS Købmand og Mad Bodega, Kay Fiskers Plads 22. Mødet indledes med et oplæg til inspiration fra folkene bag KAYS

Updated 25. aug 2022