"Nordlund Bar skal jo kunne løbe rundt"

Ørestad 3. dec 2020 - 3 min læsetid
This describes the image
Photo: Torben R. Simonsen
Skrevet af: Redaktionen

"Der er intet vi hellere ville, men der har indtil nu ikke været markedsgrundlag for at åbne Nordlund Bar permanent for lokale kunder."

Det siger direktør for Royal Arena, Dan Hammer.

Tidligere i år har Københavns Kommune modtaget en klage fra en beboer i Ørestad Syd, Nick Vikander, over at stueetagen i arenaen ikke er 'aktiv og udadvendt' som det er formuleret i lokalplanen, at den skal være.
Kommunen har endnu ikke behandlet klagen, men nu siger Adm. direktør for Royal Arena, Dan Hammer, at Royal Arena i hvert fald ikke er modstander af mere aktivitet. 
Royal Arena vil f.eks. meget gerne kunne holde åbent alle dage i Nordlund Bar, som ligger ud til den sydvendte plads mellem arenaen og Byfælleden i Arenakvarteret. I dag er baren kun åben for alle, når der er koncerter og arrangementer i arenaen. Dog ikke hvis baren er reserveret til events for sponsorer, koncertarrangører, idrætsforbund mv.

"Men lige siden vi åbnede, har vi løbende overvejet, om det er økonomisk rentabelt for os at holde Nordlund Bar åben permanent. Det er bare desværre ikke tilfældet. Men under normale forhold - uden corona - vil baren være åben for offentligheden en gang om ugen i gennemsnit," siger han til Ørestad Avis.

Hvad angår de øvrige lokale i stueplan, hele vejen rundt om arenaen, forklarer Dan Hammer at disse lokaler ikke egner sig til udlejning, og i øvrigt bruges fuldt ud af arenaen selv.
"Vi har ikke så meget plads, som folk måske går og tror. Faktisk er vi nødt til at have et fjernlager, f.eks. til vores stole, som vi fragter hertil når vi skal bruge dem på gulvet i arenaen," siger han.

Betaler en stor husleje
Nick Vikander, som også er medlem af Amager Vest Lokaludvalg, sagde i seneste nummer af Ørestad Avis, at hans kritik ikke er rettet imod Royal Arenas ledelse, men imod ejerne af arenaen, som er Københavns Kommune og fonden Realdania.
"Problemet ses jo også andre steder i Ørestad. De store ejendomsejere kan ikke se nogen økonomisk fordel i at aktivere deres stueetager mod gaden. Men i dette tilfælde er ejeren bl.a. Københavns Kommune. Der står i lokalplanen at stuetetagen skal være aktiv og udadvendt. Men kommunen har ikke taget nogen initiativer overhovedet for at skabe aktivitet i huset," sagde Nick Vikander.

Dan Hammer har ingen kommentarer til klagen, men oplyser at selskabet Royal Arena skal drives forretningsmæssigt, og at firmaet bl.a. betaler en stor husleje. Coronakrisen har selvfølgelig ramt Royal Arena hårdt med mange koncertaflysninger til følge. Så lige nu er der ikke udsigt til at Nordlund Bar åbnes for alle med daglige åbningstider.

"Vi vil meget gerne gøre det. Faktisk havde vi planlagt at holde åbent her i efteråret, for at prøve det af. Jeg kan forsikre, at vi holder øje med udviklingen, og hvis der er et markedsgrundlag, jamen så er det da kun i vores interesse at gøre det," siger Dan Hammer.

Updated 28. nov 2022

Vil du vide mere?