Leg ikke på isen!

Ørestad 15. dec 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo:
Skrevet af: Redaktionen

Forleden kaldte politiet tre drenge op fra isen på en kanal i Ørestad. De var gået ud på isen med en kælk.

På Facebookgrupperne i Ørestad lyder der nu flere advarsler og opfordringer til at forældre tager en snak med deres børn om at isen slet ikke er sikker. 

"I dag har vi oplevet flere hold af børn lege på eller bevæge sig rundt på de tilfrosne kanaler.  Kunne vi have en snak med vores børn om hvor farligt det kan være, de børn jeg fik væk fra isen var supersøde og fornuftige da jeg forklarede hvorfor det er farligt," skriver Ann Petterson på fb-gruppen Ørestad Syd & Arenakvarteret.

Isen skal være 16-18 cm tyk, før kommune og politi giver tilladelse til færdsel på isen. Der vil således ikke blive opsat skilte om forbud mod færdsel på isen. GFS Ørestad er fredag gået ud med denne advarsel:

"Det kan være meget fristende at gå ud på den, når isen ser stabil ud, og man ser andre gøre det. Men det er både forbudt og kan være meget farligt! Som hovedregel skal isen være mindst 16-18 cm tyk, og kommunen og politiet skal give tilladelse. Den korte periode, vi har haft med frostvejr indtil videre, er ikke nok, selv om isen ser indbydende ud. Vandlauget måler løbende isens tykkelse og giver en melding, hvis isen er sikker, og den er godkendt af myndighederne".

Ifølge DMI er der udsigt til nattefrost og dagtemperaturer omkring frysepunktet indtil på mandag 19. december. Men derefter stiger temperaturen til 6-8 grader i næste uge.

Her er Københavns Kommunes retningslinjer for færdsel på isen.

 

Updated 16. dec 2022