Kommunen kan ikke hjælpe med stibroer på Store Høj Sø

Ørestad 1. mar 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: Kirsten Degn

Mette Annelie Rasmussen fra Det Radikale Venstre vil have kommunen til at hjælpe med at genetablere stibroerne og fugleskjulene på Store Høj Sø. Men det må kommunen slet ikke, fordi anlægget ligger på statens område

 

Naturstyrelsen har ikke penge nok i kassen, til at genetablere de faldefærdige stibroer og fugleskjul på Store Høj Sø. Derfor tilbyder Mette Annelie Rasmussen, der sidder i Borgerrepræsentationen for Det Radikale Venstre, nu en kommunalpolitisk håndsrækning.
"Jeg er ret optaget af at vi finder en løsning og får genetableret stisystemet. Jeg var ud og se på det ret vidunderlige område i sidste weekend og jeg håber, at vi kan finde midlerne til det på Rådhuset, hvis nu staten ikke vil. Området er for unikt til at falde mellem to stole, og uden at vide det helt præcist, kan jeg se, at prisen for at genetablere er omkring en halv million kroner. Det burde vi kunne finde", siger hun.

Derfor har hun bedt Teknik- og Miljøforvaltningen lave et såkaldt budgetnotat, som er et prisoverslag på opgaven som kan indgå i forhandlingerne om kommunens overskydende midler ved den nært forestående overførselssag. 

Må ikke bygge på statens område
Men selv hvis der var politisk stemning omkring forhandlingsbordet for at afsætte de nødvendige 420.000 kroner til stibroerne, og til trods for at Naturstyrelsen hellere end gerne vil have økonomisk hjælp til at redde anlægget, så må kommunen slet ikke genetablere stibroerne. Det oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen.

Det ville nemlig stride imod ‘opgavefordelingsprincippet’ som lidt forenklet betyder, at en kommune ikke må støtte eller finansiere aktiviteter, der er henlagt til andre myndigheder. Eksempelvis staten, regionerne eller en anden kommune. Derfor må Københavns Kommune altså ikke finansiere hverken vedligeholdelse eller opførelse af anlæg på statens område. 

Updated 26. dec 2021

Vil du vide mere?