Field's genåbner med ét minuts stilhed

Ørestad 11. jul 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: Shoppingcentereret Field's i Ørestad City genåbnede mandag formiddag 11. juli efter tragedien hvor tre blev dræbt i centeret søndag 3. juli.
Skrevet af: Redaktionen

Shoppingcentereret Field's i Ørestad City genåbnede mandag formiddag efter tragedien for otte dage siden, hvor tre blev dræbt og flere såret.

Lige siden er der blevet lagt blomster og hilsener til ofre og pårørende, både ved metrostationen og foran indgangen til Metrotorvet i Field's. På et gult stykke karton havde rockergruppen Bandidos MC skrevet en hilsen med "respekt til ofre og pårørende".

This describes the image

Politiet var også til stede på pladsen foran svingdøren - med en mobil politistation og flere betjente, som stod klar til at snakke med borgere og kunder på vej til centeret.

Indenfor herskede en meget afdæmpet stemning. De få kunder gik alene eller i små grupper uden at tale meget. De fleste undgik behændigt at blive stoppet af journalister og kamerafolk, som ville tale med dem.

This describes the image

Lidt i 12 samledes flere og flere ansatte, kunder og nysgerrige på Metrotorvet, hvor de stillede sig op i en stor rundkreds - flere havde blomster med. På slaget 12 lød klokken i Field's højttalersystem og speakeren ønskede alle kunder velkommen tilbage i centeret - og indledte et minuts stilhed for ofrene fra skudepisoden.

Den første til at lægge en hvid rose på det nye og nu tredje blomstersted, var Field's Center Manager Thomas Thomsen - derefter fulgte flere andre Field's-ansatte. Da klokken lød anden gang blev de mange mennesker stående lidt endnu, som om at ét minuts stilhed var for lidt. Ingen ønskede at tale med Ørestad Avis på det tidspunkt. Kun langsomt begyndte folk at genoptage deres rutiner og ærinder i centeret.

 

Updated 19. jul 2022