Et rend af turister generer nogle af 8tallets beboere

Ørestad 11. jun 2012 - 3 min læsetid
This describes the image
Photo:
Skrevet af: Redaktionen

Nogle beboere i 8-tallet er blevet overraskede over det store antal besøgende udefra. Turisternes ankomst har skabt intern debat i huset om hvorvidt grænsen er nået, men de fleste synes det er positivt med omtale.

 

”Jeg er blevet overrasket over hvor mange mennesker, der kommer hertil”.

Sådan siger Karen West, der er flyttet til Ørestads nye bjerglandsby, 8-tallet, for kun en måned siden.

”Men jeg kunne jo have sagt mig selv at det ville være sådan. Der er jo mange som er interesserede i bygningen”, fortæller Karen, der er flyttet fra en større lejlighed på Holmen for at få et senior liv tæt på naturen.  

Klumper af litauiske ingeniører
8-tallet præsentere sig fra sin fineste side i den stærke maj sol. Bygningen troner højt på fælleden, himlen er helt blå, vandet spejlblankt og den karakteristiske ørestadsvind har lagt sig. Som besøgende forstår man at det er et specielt byggeri, og hvorfor det har fået så meget omtale. Foran cafeen er alle bordene optaget af frokostspisende gæster. Inde i bygningens indre er mange af altanerne og terrasserne, der er i sol, befolket af beboere, der læser og nyder solen.  

”Den anden dag stod jeg og talte i telefon på min terrasse, da jeg blev afbrudt af en stor folk ingeniørstuderende fra Litauen,” siger Karen.  

”Det er irriterende at blive forstyrret, og det er især generende, når folk samler sig i klumper. Men som regel er det ikke noget problem, at der er mange besøgende, fordi folk viser hensyn.”  

Som en bjerglandsby
”Er det sjovt at have 100 mennesker rende hver dag? Det ved jeg da ikke, men det er prisen for at bo et sted, der er så spektakulært som det her” siger Michael Bjerregård, der som en af de første flyttede hertil i november 2011.   

”Den første sne faldt den dag jeg flyttede ind og tænk, så var jeg nød til at skovle sne i 12 sals højde!”.  

Michael er generelt meget glad for at bo i det berømmede boligbyggeri, hvor naturen kommer på nærmest hold, men hvor byen samtidig er tæt på. Og en sådan unik beliggenhed blandet med den spektakulære arkitektur, gør det klart hvorfor folk valfarter til, mener Michael.  

Det er den samme oplevelse som Celia har. Hun flyttede også ind som en af de første, og har derfor fulgt udviklingen. Hun bor med altan ud mod den fælles gård og har derfor ikke strømmen af besøgende så tæt på, som dem der for eksempel bor i penthouse lejlighederne med terrasse ud mod fælleden. Det er nok dem, der er mest træt af de mange besøgende, fortæller hun.  

På 8-tallets interne hjemmeside, 8book.dk, kan beboerne følge med i hvad der sker. Her har der på det seneste været intens debat om mængden af besøgende og turister. For nogen er grænsen ved at være nået. Sådan oplever Celia det ikke. Tværtimod.  

”Det er dejligt, at der er interesse for der, hvor jeg bor,” siger hun glad.

”Vi bor tæt og kommer hinanden ved. Det er en bjerglandsby. Det var det, der blev lovet, da vi flyttede ind. Og det er det vi har fået”.

Updated 5. maj 2022

Vil du vide mere?