Elevator stod stille i månedsvis

Ørestad 25. aug 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: Helga Mark
Skrevet af: Redaktionen

Gangbesværede og kørestolsbrugere har i månedsvis måttet tage metro til København eller taxa  til Tårnby for at komme med regionaltoget fra spor 2.  Der er lang ventetid på reservedele til elevatoren, forklarer By & Havn som har ansvaret for elevatoren. (OPDATERET)

OPDATERING 26. AUGUST KL. 09.29: Ifølge By & Havn er elevatoren nu lavet! By & Havn oplyser fredag morgen, at elevatoren blev repareret torsdag, og nu igen fungerer. Elevatorens dørstyring blev ødelagt grundet hærværk, og netop dørstyringen har været i restordre pga. krigen i Ukraine.

----------

I flere måneder har elevatoren på Ørestad Station spor 2 været ude af drift. Det har haft store kosekvenser for flere ørestadbeboere med bevæglseshandidap.

"Jeg sidder i kørestol og derfor er afhængig af at den virker, for ellers skal jeg ud på en ca. 5 kilometer tur til Tårnby Station for at komme med toget. I den situation er det at jeg bliver mindet om at ikke kan det samme som alle de andre, der bare tager trappen i stedet når elevatoren ikke virker," skriver Helga Mark i et opslag på facebook.

Andre med bevægelseshandicap bakker hende op:

"Jeg er kørestolsbruger og også utrolig frustreret over det. Jeg tager over Kongens Nytorv og så metro til Hovedbanegården hver gang jeg skal på arbejde i Roskilde. Det er næsten en halv time ekstra transport bare for det," skriver Rune Wingård.

Helga Marks opslag har i skrivende stund 52 kommentarer og 92 reaktioner.

Er på vej

Hos By & Havn oplyser man, at der blev bestilt reservedele til elevatoren så snart fejlen opstod, men de er ikke ankommet endnu, af årsager som ligger uden for By & Havns ansvarsområde. Leverandøren vil torsdag i denne uge melde en dato ud for hvornår reservedelen kommer.

Helga Mark er ikke tilfreds med forklaringen:
"Det er her jeg føler mig diskrimineret, når der er embedsfolk og andre med dette som deres ansvarsområde, ikke indser hvor vigtigt det er at disse ting fungerer og hvor meget det betyder for Handicappede med bevægelseshandicap".

By & Havn ejer og drifter elevatoren. Ejerskabet af elevatoren tilfaldt By & Havn som en del af den generelle planlægning af Ørestad i sin tid. Der pågår dog en forhandling, da By & Havn gerne vil overdrage elevatoren til BaneDanmark.

 

Updated 4. sep 2022