Vindstille gjorde anderæset til en gyser i slow-motion

Kultur 22. sep 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: GFS Ørestad
Skrevet af: Redaktionen

Den traditionsrige Søfest i Ørestad Syd trak omkring 1000 mennesker ned til klovneshow, ø-byggeri, leg og ikke mindst Anderæs!

Flere end 1.000 mennesker var mødt op søndag 11. september for at heppe på badeænder, hygge sig på molepladsen, sejle en tur i søerne eller blive lukket inde i en waterball. Ifølge arrangørerne fra GFS Ørestad og Grundejerforeningen Ørestad Syd var det måske den bedst besøgte søfest nogensinde.

This describes the image

700 ænder klar til start
Det var naturligt nok det altid nervepirrende anderæs som fyldte meget i tankerne hos publikum, og der blev købt numre til omkring 700 gummiænder hos grundejerforeningsformand Steen Jurs i den lille andebod. Takket være lokale sponsorer var der i alt 34 præmier at konkurrere om.

Kanalen langs med Robert Jacobsens Vej var spækket med tilskuere og racingteams da ænderne blev hældt ud i kanalen, og starten til løbet gik med sekretariatsleder fra GFS Ørestad, Pia Vannacia Elnif som kommentator.

This describes the image
Åndeløs spænding ved kanalen - i lidt over to timer.

Nervepirrende langsomt
Imidlertid havde et kraftigt vindstille for en gangs skyld lagt sig over hele løbsområdet, og ænderne sejlede hverken frem eller tilbage. Der skulle gå over en time før der kom lidt spredning i feltet, hvilket gav kommentatoren visse problmer med at fylde tiden ud.

This describes the image

Først efter to timers åndeløs spænding langs med kanalen kunne vinderen kåres nede i den anden ende af banen. Ved redaktionens slutning var der fire uafhentede vinderpræmier. Men de kan stadig afhentes hvis man har et af vindernumrene #152, #276, #289 eller #499.

This describes the image
De selvbyggede øer kunne sagtens sejle lige op med gummiænderne.

På kajen kunne børn i alle aldre  bygge flydende øer ud af sjove materialer samen med Julie og Charlotte fra tegnestuen All About A. Der blev i alt bygget cirka 200 flydende øer på det  lille pop-up-værksted, og de  flotte øer blev straks afprøvet i både søer og kanalrender.

 

This describes the image
Updated 22. sep 2022

Vil du vide mere?