Vild mad i parkerne

Kultur 25. aug 2022 - 1 min læsetid
This describes the image
Photo: GFS Ørestad
Skrevet af: Redaktionen

I flere af Ørestads parker og grønne rum er der masser af spiselige urter, bær og frugter. Og grundejerforeningerne har det helt fint med, at man tager på sanketur og plukker urter, bær og frugter til eget brug.

Det gælder blandt andet Grønningen og Byparken samt lommeparkerne i Ørestad City og de grønne områder på Else Alfelts Vej og Richard Mortensens Vej i Ørestad Syd.

Et gammelt mundheld siger, at man må plukke nok til at fylde en hat. GFS Ørestad har lavet en lille guide tre af de 'spiselige oaser' i Ørestad:

FRUGTLOMMEN i lommeparken mellem Byparken og Edvard Thomsens Vej: Her findes f.eks. citronmelisse, rabarber, estragon, timian, oregano og et bredt udvalg af bær.

SKOVPLADSEN I ARENAKVARTERET ved krydset Else Alfelts Vej – Ejler Billes Allé: I 2020 fik pladsen et løft med træer, volde, kampesten og bord-/bænkesæt. Her er der blandt andet plantet havtorn, stikkelsbær, røde ribs, solbær, mispel, vildpære, citrontimian, salvie, hassel og hyld.

GRØNNINGEN i Ørestad Nord: Ud over boldbaner, legepladser og hængekøjer gemmer Grønningen også på vild mad. Over årene er der blandt andet plantet æbletræer, ribs, solbær, stikkelsbær, løgkarse, purløg, oregano, salvie og havetimian.

Updated 25. aug 2022

Vil du vide mere?