Upcykling på biblioteket i Tårnby

Kultur 1. maj 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: Tårnby Hovedbibliotek
Skrevet af: Redaktionen

UPCYCLE – udstilling og værksted - på Tårnby Hovedbibliotek i den kommende tid.

På Amager er der mange kreative sjæle, der laver nye ting af gamle ting, der har udtjent deres oprindelige formål. Biblioteket har slået sig sammen med seks af dem om at lave en udstilling med deres finurlige og bæredygtige ting.

"Tænk at man engang kunne sælge noget under sloganet ”brug og smid væk”. I dag skal der helt andre slogans til for at trænge igennem til klimabevidste forbrugere og borgere, der hellere bruger igen og igen end smider væk," meddeler hovedbiblioteket.

9 slips og en brudekjole
I udstillingen kan man f.eks. se Rodolfos billeder skabt af gamle termoruder, Carinas børnetøj syet af brugte herreskjorter, Lisbeths punge og tasker lavet af kaffeposer og Lindas lykønskningskort og uroer, som er klippet ud af kalendere og kasserede bøger. Du kan også se, hvordan man kan forvandle ni slips og en brudekjole til et smukt tæppe, som Aja har gjort det, og sy gamle håndklæder og stofrester om til genanvendelige hygiejnebind, som Gitte gør sammen med en masse andre kvinder til gavn for afrikanske teenagepiger. 

Workshop 7. maj kl. 10-14, Tårnby Hovedbibliotek
Man behøver ikke nøjes med at se på tingene. Lørdag 7. maj kan man selv sy og klippe på en workshop hvor alle udstillerne sidder klar til at inspirere og hjælpe til med at lave egne kreative genbrugsting.

Sammen om verdensmål i Tårnby
Fra 2022 sætter Tårnby Kommunebiblioteker fokus på FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling med en lang række initiativer og arrangementer. Det at ”upcycle” defineres som det at omdanne biprodukter, affaldsmaterialer, ubrugelige eller uønskede produkter til nye produkter, der har en højere kvalitet kunstnerisk, brugsmæssigt eller miljømæssigt.

Updated 12. maj 2022