Kirsten Degn: Ud i foråret

Kultur 4. apr 2022 - 3 min læsetid
This describes the image
Photo: Ellers er der jo bare at konstatere at alt pibler op af jorden, fuglene kvidrer, svanerne pudser fjerdragten af. Kirsten Degn
Skrevet af: Kirsten Degn

Vi har haft nogle rigtig dejlige forårsdage. Men ved overgangen til april blev det rigtig koldt igen med nattefrost. Men solen har så meget magt, at det opvejer det lidt. Vi nyder i hvert fald de dejlige lyse dage, og at det hele begynder at være farverigt.

Påskeliljerne står alle steder og lyser gult og fint – man skal bare glæde sig over dem ude i naturen, hvis man plukker dem ind så holder de ikke mange dage. Man kan jo også glæde sig over de fine blomster der står ved ethvert supermarked og lokker til at man tager lidt forår med sig hjem.

Urbane haver spirer

Jeg kan også se i vores små haver her i Amager Urbane Haver at folk så småt er begyndt at rode lidt i jorden, men det varer jo alligevel lidt inden den er varm nok til at sætte noget, og i øjeblikket er det også så tørt at man må vande lidt i potter og krukker for at det ikke tørrer helt ud.

Nu har de godt nok lovet/truet med at der skal komme lidt regn senere. På trods af at februar var ekstrem våd, så kan det ikke helt opveje den tørre marts måned vi har haft.

This describes the image
Påskeliljerne står på linie langs veje og stier.

Skraldet kom væk

Søndag den 3.april blev der afholdt Ren By i Ørestad Syd hvor der blev lokket med fin forplejning og tomme skraldesække til alle interesserede. Det blev en rigtig god formiddag, hvor vi fik samlet en masse skrald og affald.

Det er utroligt, så meget der bliver smidt i naturen. Der kan jo gå helt sport i at få samlet så meget som muligt, og vejret viste sig fra den pæne side med sol og næsten ingen vind.

Men det ville jo unægtelig være bedre, at der ikke blev smidt så meget.

This describes the image
Aprils klare himmel.

Fest for gangbro

Lørdag den 9. april har Foreningen Gangbroer og Fugleskjul inviteret til genåbningsfest kl  11-14, for at fejre at vi igen kan gå ud i rørskoven og nyde den fantastiske natur der er her lige udenfor vores dør. Det er et stort arbejde der er lagt i genetableringen fra foreningen – TAK for det. Jeg har været turen over søen et par gange, og glæder mig hver gang over at det blev muligt at få det genetableret.

Lærken hørt - viben set

Og ellers er der jo bare at konstatere at alt pibler op af jorden, fuglene kvidrer, svanerne pudser fjerdragten af, jeg har hørt lærken og set og hørt viben - så inden vi ser os om er det forår igen engang.

Updated 4. apr 2022

Vil du vide mere?