Tårnby Gymnasium bliver til UNESCO skole

Kultur 19. jan 2023 - 1 min læsetid
This describes the image
Photo: Taarnby Gymnasium & HF
Skrevet af: Redaktionen

De sidste års intensive arbejde med bæredygtighed på Tårnby Gymnasium & HF bliver nu styrket yderligere.

1. januar blev Tårnby Gymnasium & HF - også kaldet. TG - udnævnt til UNESCO verdensmålsskole. Gymnasiet er nu en del af det globale skolenetværk UNESCO Associated Schools Project Network. Det består af 11.500 skoler og uddannelsesinstitutioner i 182 lande. Alle skolerne i netværket er forpligtet til at arbejde med globalt medborgerskab og bæredygtig udvikling.

Uddannelsesleder Maria Mellergaard Nielsen er stolt af certificeringen, som hun ser som en mulighed for at sætte ekstra strøm til arbejdet med bæredygtighed på TG. Også rektor Mikkel Harder Sørensen er stolt over certificeringen.

”Vi har et meget engageret Grønt Råd, som har arbejdet benhårdt på bl.a. at opføre et solcelle-anlæg. Det har været undervejs i snart et år og er lige nu ved at blive monteret på multihallen, så vi kan udlede mindre CO2. Det er rigtig spændende og det er noget jeg er rigtig stolt over”, udtaler rektor Mikkel Harder Sørensen.

TG har også afholdt en bæredygtighedsuge, oprettet ”Vild med vilje” natur bag multihallen - og startet projekter omkring affaldssortering og genbrug.

Updated 19. jan 2023

Vil du vide mere?