Streethal indviet af børn, borgmestre, cirkus

Kultur 1. apr 2017 - 5 min læsetid
This describes the image
Photo:
Skrevet af: Redaktionen

Kan man jonglere med tre ildfakler og slukke dem - nede i bukserne? Cirkus Panik viste at alt er muligt, da de optrådte ved den officielle åbning af Streethallen i Ørestad City i fredags 31. marts 2017.


Poul Panik fra Cirkus Panik gik helt tæt på de begejstrede elever fra Ørestad Skole og rullede sine brændende fakler op og ned af sine arme og sit midaldrende maveskind. Han slugte en fakkel, og slukkede den med sin mund. Flot, men... det har vi ligesom jo set før, ikke? Derfor afsluttede Poul Panik sit nummer ved at vise en ny og aldrig-set-før ildfakkelslukning!!!

"Tror I at man kan slukke sådan en fakkel hernede?" spurgte Poul Panik, og trak ud i sine akrobatbukser og pegede ned sydpå. Eleverne hvinede og skreg! Poul Panik ventede på at den uundværlige trommehvirvel begyndte, og førte langsomt faklen ned i bukserne!! Det begyndte at ryge fælt dernede, og han hoppede op og ned på betongulvet (der var ikke råd til rigtigt idrætsgulv i Ørestads første sportshal). Hans cirkusdirektør Miss Tatiana - og privat også hans ægtefælle - hjalp ham med at få faklen op af bukserne igen - og alle jublede og skreg lidt mere!!!

Men alt dette så de to borgmestre Frank Jensen og Carl Christian Ebbesen ikke. Først under det sture afslutningsnummer med Cirkus Panik rullede deres to sorte Tesla-limousiner op på kanalgaden. Ud trådte borgmestre, chauffører og kommunikationskonsulenter, samtidig med at Miss Tatiana inde i hallen sagde 
"Tak for idag, i var bare det bedste publikum, men nu skal I hen i den anden ende af hallen og høre på taler, og bagefter skal i have sodavand!".

This describes the image

Og Miss Tatiana gik med de omkring 100 børn hen imod indgangen, hvor Overborgmester Frank Jensen (S) netop var kommet ind, og børnene dannede en mur foran ham, så han ikke kunne komme længere, og de overdængede ham med spørgsmål om hans Tesla-limousine og om han var Lars Løkke? Nå, men om han kendte Lars Løkke?

15 meter derfra stod en talerstol og en mikrofon. Her skulle Frank Jensen holde tale i anledning af, at Ørestad har fået en døgnåben lethal til både holdsport, klatring og gymnastik. Som det kan læses i Ørestad Avis, har adskillige foreninger og løsere Ørestadnetværk allerede booket tider i hallen.

Men nu kom kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) også ind med sit følge, børnene mistede interessen for Frank Jensen, og talerne blev holdt. Også Mia Elgaard, som er forperson for G/F Ørestad City, sagde et par ord. Grundejerforeningen ejer grunden, hvor streethallen er opført, og har store planer for området rundt om hallen. Her skal blandt andet bygges en 400 meter løbebane, legeplads og crossfitområde.

This describes the image

"Da kommunen kom til os med sin idé om en lethal her lige ved siden af VM Bjerget, var vi faktisk lidt skeptiske! Kunne man bygge en hal, som levede op til den berømte arkitektur af Bjarke Ingels? Vores anden betænkning var at hallen ville være tiltænkt foreninger, og ikke være en ramme for livet her i Ørestad. For det er hvad vi støtter og arbejder for; Rammer for liv i vores bydel. Men i dag kan jeg roligt sige, at vi er utroligt glade og overraskede over hvor fint bygningen passer ind i ved siden af VM Bjerget. Og jeg er sikker på at den skal blive rammen omkring masser af byliv," sagde Mia Elgaard.

Efter talerne klippede Frank og Carl Christian en snor over, og så var hallen indviet! Henne i forhallen ventede et bord som bugnede af sodavand, champagne og utroligt lækre rolls med bl.a. laks,sandwiches med frisk kylling og derefter små chokoladekager med kraftig, naturlig chokoladesmag. Men klasserne fra Ørestad Skole havde faktisk madpakker med hjemmefra, leveret af Madhuset. 
Efter bespisningen fortsatte de med at lege i hallen, blandt andet med cirkusredskaber, små cykler og hulahopringem som Cirkus Panik havde med. Det var også muligt at lære et par cirkustricks!

This describes the image

Hvad er Ørestad Streethal
Hallen på 1.700 kvadratmeter er fordelt på en stor bane, en opvarmet sal, et multirum, en klatrevæg og et legeområde. Lethallen, som er den første af sin slags i København, kan rumme konventionel halsport som håndbold og floorball samt idrætsgrene der kræver et mere robust underlag, som rulleskøjteløb og freestyle BMX.  Hallens mindre, opvarmede lokale er belagt med gummigulv og egner sig til kampsport, yoga, gymnastik og babyrytmik. Ved siden af foyeren er der et legeområde med bl.a. bordtennis og løbehjul. Hallen kan også bruges som et socialt samlingssted for beboere i Ørestad, der kan bruge hallen til fastelavnsfest for de små, loppemarkeder, udstillinger og sommerkomsammener.
 
Mere fakta om Ørestad Streethal:
- Ørestad Boulevard 53
- Designet af Nord Architects og er anlagt og ejes af Københavns Kommune på Grundejerforeningen Ørestad Citys areal.
- Administreres af Kultur & Idræt Christianshavn – Vestamager under Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.
- Hallen er døgnåben og er åben for institutioner, foreninger og almindelige borgere. Såkaldte 'Ørestadstider' administreres af Ørestad Grundejerforening. De resterende tider er afsat til ’uorganiseret’ idræt.
- Ikke omklædningsfaciliteter, men toiletter.

De har indtil videre fået tid i streethallen:
Tango Milonquero, Mangfoldigt.dk, Ørestad IF, IBP United, APA, FOF København, Pas på hovedet, Shin to.
Reimer Group, Skandia, Grab ’en by the balls, Byhusene Fodbold, Copenhagen Ducks, Asien Studier, Ungdomsrullehockey, BIG – fodbold, Skate i streethallen, Ørestad Friskole, ElasticStability, Ørestad HIIT’ere, Yoga for alle

Læs mere på streethallen.kk.dk eller facebookgruppen Ørestad Streethal.

Updated 8. aug 2022

Vil du vide mere?