Støtte til udstilling, skolekunst og Simian

Kultur 27. jan 2021 - 3 min læsetid
This describes the image
Photo: Stemmer fra Amar'
Skrevet af: Redaktionen

193.000 kroner til tre kulturprojekter i Ørestad.

Amager Vest Lokaludvalg har været i støttehumør, og givet penge til tre kulturprojekter i Ørestad.

Stemmer fra Amar'
Henriette Brink og Majken Astrup fra 'Stemmer fra Amar' fik bevilget 60.000 kroner til projektet 'Ørestad – podcast, fotoudstilling & byvandring'. Gennem lyd, billeder og vandreture i Ørestad vil de fortælle områdets historie - både om Ørestad som politisk projekt, arkitekturen, det levede liv, erhvervslivet og den grønne omstilling. Aktiviteterne skal finde sted i perioden juni 2021 – april 2022 hvor der bl.a vil være opstillet en udendørs fotoudstilling i Byparken. 
Lokaludvalgets arbejdsgruppe for kultur mener at projektet er relevant, da det vil være offentlig tilgængeligt i hele tre år og lokalt forankret i bydelen. 'Stemmer fra Amar' har tidligere lavet en lignende udstilling med hele amager som tema. Den var sat op i 2020 på Amager Strand, i Urbanplanen og også i Byparken i Ørestad City.

Skoleliv i farver
Ørestad skole fik bevilget 33.000 kr. til permanent udsmykning af 4 vægge fordelt på 4 etager i skolens centrale trappeopgang. Her skal der være nogle kollektive malerier lavet af fire skoleklasser, som arbejder samme med kunstgruppen BØRN MALER STORT. Murmaleriet skal "give liv og farve til de nye bygninger, lade børnene præge omgivelserne med egne fortællinger om skolelivet, styrke deres demokratiske ejerskab og give dem en usædvanlig kunstoplevelse". Maleprojektet skal finde sted i februar måned.
Lokaludvalgets arbejdsgruppe for Børn og unge havde instillet projektet til godkendelse: "Projektet er ambitiøst og vil virke profilerende for skolen og derved bydelen".

Simian: Udstillings- og eventprogram
Det nye kunstgalleri Simian fik bevilget 100.000 kroner til udstillinger og events i 2021. Simian er et nyåbnet udstillingssted for samtidskunst i den 1300 kvm. tidligere cykelkælder ved Ørestad Metro Station.
Arbejdsgruppen for Social, omsorg, sundhed og erhverv mener, at "selv om det er et stort beløb, har projektet forhåbentligt en blivende værdi for bydelen. Det er dertil positivt, at projektet indeholder udadvendte borgeraktiviteter". Gruppen bad dog om en virksomhedsplan, der blandt andet viser, at udstillingsstedet klarer sig uden driftsstøtte fra lokaludvalget i fremtiden. Og at der er aktiviteter, som er målrettet direkte til borgerne i bydelen Amager Vest.
Simian har svaret udvalget, at "det er planen at Simian skal engagere sig i flere udadvendte aktiviteter for lokalmiljøet. Vi har for eksempel en ide til at indgå i et forløb med elever fra Ørestad Gymnasium. Der var også planlagt et borgermøde som skulle finde sted i vores lokaler, som desværre blev aflyst. Som lokale borgere med tiden lærer Simian og os at kende, ser vi også frem til at få en fast gruppe af tilbagevende gæster".

4,375 millioner til kultur
Amager Vest Lokaludvalg har i år et budget på 3,475 mio. kroner til deres puljemidler, som fordeles efter ansøgning og godkendelse i lokaludvalget som en underskudsgaranti. Lokaludvalget har allerede bevilget 448.760 kroner til eksterne ansøgninger og 760.000 kroner til interne ansøgninger og projekter i samarbejde med Miljøpunkt Amager. Så der er nu 2,266 mio. kroner tilbage til nye projektansøgninger.

Updated 16. nov 2021