Sensationelle Flames ude af Major

Kultur 7. nov 2021 - 3 min læsetid
This describes the image
Photo: Copenhagen Flames
Skrevet af: Redaktionen

Counter-Strike-holdet Copenhagen Flames, der normalt holder til i Bella Center i Ørestad, har været den helt store sensation til den store Major-turnering i Stockholm, hvor de har overrasket alle fans, eksperter og kommentatorer.

Undervejs i turneringen vandt de over mastodonter som bl.a. landsmændene fra Astralis og Heroic. Men tirsdag aften måtte det slutte for Copenhagen Flames efter en maratonkamp. De tabte nemlige 1-2 til svenskerne fra Ninjas in Pyjamas (med tidligere Astralis-spiller dev1ce på holdet), som ligger nummer to på verdensranglisten. Copenhagen Flames ligger selv nu nummer ti (for få måneder siden lå de nummer 40).

Men man kan vist roligt sige, at det var et respektfuldt nederlag tirsdag aften, og svenskerne fik da også sved på panden. Flames vandt nemlig første map over Ninjas in Pyjamas, hvorefter de tabte de sidste to. Det sidste map endte i overtid, hvor Copenhagen Flames måtte se sig slået på målstregen. 

Det var den sidste og afgørende kamp for at komme videre i slutspillet til Major-turneringen i Stockholm, hvor Copenhagen Flames altså med overtiden var blot en enkelt runde for at slå det svenske hjemmehold ud og spille sig videre blandt de sidste otte hold i en fyldt Avicii Arena med 16.000 tilskuere. Det gik ikke, og det var også en hård patron at sluge for spillerne, som måtte sidde med ansigtet i hænderne efter kampen. 

"I er legender"
Men den sensationelle præstation af Copenhagen Flames har også bragt stolthed og nye perspektiver med sig fra både ledelsen og Counter-Strike-eksperter:

"Drengene fortjente bedre. Man kan ikke være andet end taknemmelig for det, de har givet klubben. Hold kæft nogle mandfolk! Tak for støtten alle sammen. Det har været fantastisk at opleve," lød det fra CEO Steffen Thomsen kort efter nederlaget.

"I (og hele resten af holdet og organisationen) er legender. Det gør ondt nu, men hvor er det vanvittig flot, det I har lavet. Jeg er stolt af bare at kende jer," lød det fra Niels Topp, ekspert og kommentator hos TV 2 Zulu, efter kampen.

This describes the image

Tidligere på året kvalificerede Copenhagen Flames sig til kvalifikations-turneringen (IEM Fall) gennem en såkaldt 'open qualifier', hvor alle hold kan skrive sig op. De endte med at vinde alle deres fem kampe der, for derefter at gå sikkert videre gennem den sidste kvalifikation til Majoren.

Stor fremgang og lokal forankring
Da Ørestad Avis skrev om Copenhagen Flames tilbage i juni, lå deres Counter-Strike-hold på nr. 41 på verdensranglisten. I dag ligger de nummer 10.
Dengang fortalte Steffen Thomsen, at de gerne ville engagere de lokale i Ørestad i Counter-Strike og deres andre esportsgrene: 
"Folk i Ørestad kan komme til at se os som 'deres' hold og komme til vores turneringer. Vi vil lave events, hvor man kan komme og spille med vores spillere og se dem spille, og hvor forældre også kan være med. Vi vil også lave ’viewing-parties’, hvor man kan komme ind og se vores professionelle spillere live, når de spiller en stor turnering. Jeg har det sådan med eksempelvis fodbold, at de bedste oplevelser er på stadion, og det er vores håb at kunne gøre det på samme måde her. Det er det, jeg gerne vil opnå med Copenhagen Flames," lød det dengang.

Updated 21. dec 2021