Lancering på biblioteket: Romantisk roman foregår midt i Ørestad

Kultur 12. jan 2023 - 3 min læsetid
This describes the image
Photo: Romanen blev præsenteret på Ørestad Bibliotek. Her ses fra venstre: Forlægger Rie Lund Rosenkilde, forfatter Klara Witt og redaktør Claus Lund Rosenkilde. Palatium Books
Skrevet af: Redaktionen

Tirsdag 10. januar holdt debuterende forfatter Klara Witt bogreception på Ørestad Bibliotek. Og der er en grund til, at det var netop der, receptionen skulle holdes: 'Kærlighed og surdej' foregår nemlig lige midt i Ørestad.

Det lille avislæsningslokale på Ørestad Bibliotek var pyntet op med lyserøde balloner, der var lyserød boblevin og glade festklædte menneske og baggrundsmusik som har en særlig pointe i den bog, der var midtpunkt for aftenens fejring - nemlig 'Kærlighed og surdej' af Klara Witt.

Det er nemlig hovedpersonen Saras coronaplayliste, som hun fylder sange på i løbet af bogen.

Coronaromantik

'Kærlighed og surdej' udkommer på forlaget Palatium Books, og er en romantisk komedie, som foregår under den første coronanedlukning og følger to roommates og bedste venner, som er spærret inde i deres lejlighed i Ørestad.

"Det er jo fiktion, men jeg er selvfølgelig inspireret af mit eget liv. Jeg boede selv på Ørestads Boulevard med min roommate under coronanedlukningen, og vi blev godt nok ikke forelskede under nedlukningen, men nogle ting er næsten taget direkte ud af vores coronatid. For eksempel gåturene på fælleden og de angstfyldte indkøbsture i Rema," fortæller Klara Witt.

Hun er uddannet skuespiller og bachelor i retorik, og har de sidste fire år arbejdet som lydbogsindlæser.

Her har hun  blandt andet indlæst en masse bøger i genren 'romance', så selv om det er hendes debut som forfatter, kender hun til genren.

"Jeg har tænkt 'Kærlighed og surdej' både som en hyldest og en kærlighedserklæring til romancegenren, men også som en udfordring eller en udvidelse af genren. For eksempel synes jeg ikke, at sex i bøger altid skal være sexet. Nogle gange må man godt være akavet og sige lidt til venstre, ellers bliver det sgu aldrig rigtigt godt," siger Klara.

Nede på jorden

Bibliotekar Rikke Smith har læst bogen inden udgivelse og fremhæver især det hverdagslige og realistiske:

"Det er befriende og tiltrængt med ny dansk romantik, som er helt nede på jorden. Hovedpersonerne er ligesom dig og mig. De er jo nogle nørder. Det ser man ikke så tit, og det fungerer så godt."

Det har også været en pointe fra forfatterens side, at bogen skulle være uden dikkedarer:

"Jeg har virkelig gjort mig umage for at skrive i et ligefremt sprog. 'What you see is what you get' - venskab, tvivl, angst, corona, surdej og kærlighed."

Bogen kan købes på de fleste boghandleres hjemmesider eller bestilles hjem til den lokale, fysiske boghandel, og snart kan den også lånes på biblioteket.

Updated 12. jan 2023

Vil du vide mere?