Politi, fisk og rockere: Tre foredrag på stribe

Kultur 22. sep 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo:
Skrevet af: Redaktionen

AOF Amager og Tårnby Kommunebiblioteker inviterer til tre foredrag, der tager afsæt i det fantastiske og til tider grænseoverskridende fortællinger.

Foredragsrækken med 'Fantastiske fortællinger foregår i den næste måned på Tårnby Hovedbibliotek, og lægger ud 28. september med Vlado Lent 'Goddag, det er færdselspolitiet'.

Her fortæller politibetjent  Vlado Lentz om sine oplevelser fra sin arbejdsdag, og om de følger, som bilisternes (forkerte)valg bringer. Han vil også fortælle om sine oplevelser med tv-programmet 'Politijagt' og med de rejser der har været i den forbindelse.

This describes the image
Gordon P. Henriksen, full-time lystfisker.

Det gik i fisk for Gordon
Man kan da ikke leve af at fiske? - Gu' kan man så, ville Gordon P. Henriksen straks svare. Gordon fortæller i sit foredrag 8. oktober om livet, der gik i fisk, om at tro på sig selv og gøre det, man brænder for - uanset hvad andre siger. Gordon har flyttet sit fokus fra penge og indtægter for i stedet at dyrke sine passioner og drømme fuldt ud.

Han deler ud af sine erfaringer og oplevelser fra hele verden krydret med billeder, filmklip og anekdoter - og fortæller om nogle af alle de mennesker, han har mødt, og ting, han har oplevet på sine fisketure.
Gordon P. Henriksen mener at arbejde skal være noget, man holder af, og vil udfordre folk til at opsøge og skabe et arbejdsliv, der bringer lykke og livskvalitet.

 

This describes the image
Camilla Stockmann og Janus Køster Rasmussen.

De syede rygmærker i ungdomsklubben
'Bullshit - fortællingen om en familie' er et foredrag ved Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen, som tager afsæt i deres prisbelønnede bog om pigerne og drengene, der fandt en ny familie i bandelivet og lavede deres første rygmærke i den lokale ungdomsklub.

Det er historien om hvordan unge kan gennemgå en forråelse, man i dag ville kalde radikalisering, og bevæge sig fra smårapserier til bandekriminalitet og til sidst drab. Hvor kom drengene og pigerne i Bullshit fra, hvorfor gik de ind i bandelivet og hvordan endte de med at gøre sig skyldige i drab på en uskyldig mand, som de efterfølgende støbte ned i et betongulv?

Tid og sted:
28. september: Vlado Lentz: Goddag, det er færdselspolitiet .
19. oktober: Gordon P. Henriksen: Passion og Profession.
16. november: Camilla Stockmann & Janus Køster-Rasmussen: Bullshit - fortællingen om en familie.
Alle dage kl. 19.30 – 21.30 på Tårnby Hovedbibliotek, Kamillevej 10. 295 kr. for alle tre foredrag på aof.dk.

Updated 22. sep 2022