Orb Family er tilbage i Universitetskanalen

Kultur 4. dec 2021 - 1 min læsetid
This describes the image
Photo: GFS Ørestad
  • Orb Family har været til serviceeftersyn og er nu tilbage i kanalen.

I maj 2021 blev Orb’erne afmonteret. Efter adskillige år i vandet var teknikken slidt ned. Men grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter, som ejer installationerne, prioriterede at få dem undersøgt og måske repareret. Orb’erne er nemlig kendte og elskede blandt beboere, ansatte og studerende i Ørestad Nord.

Eftersynet og reparationen har taget tid, men nu er Orb’erne endelig tilbage i Universitetskanalen. Teknikken er opdateret, kuplerne er rengjort og Orb’erne lysere klarere end nogensinde før.

De kan opleves at alle som går en tur efter mørkets frembrud. Her kan man også benytte lejligheden til at tage turen ned ad Sivegaden i retning mod DR Byen, hvor grundejerforeningen har tændt årets farvestrålende jule- og vinterlys.

Siden 2015 har Orb-familien boet under broen i Universitetskanalen ved Njalsgade og Københavns Universitets Søndre Campus.

Værkerne er oprindeligt skabt af lyskunstnerne Pipaluk Supernova og Thomas Jørgensen fra Live Art Installations som en del af Copenhagen Light Festival.

De blev skabt i samarbejde med Vandlauget i Ørestad og Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter, som ejer og vedligeholder Orb’erne.

Updated 12. dec 2021

Vil du vide mere?