Nu kommer de nye indgange

Kultur 10. jul 2022 - 1 min læsetid
This describes the image
Photo: Området for enden af Asger Jorns Allé, hvor indgangen skal etableres. Lige nu er der ryddet krat. Naturstyrelsen
Skrevet af: Redaktionen

Arbejdet med at etablere to nye indgange fra Ørestad Syd til Naturpark Amager begynder 1. september. Forberedelserne er i gang.

De to nye indgange kommer til at ligge for enden af Asger Jorns Allé og ved den nuværende røde port ind til Naturcenter Amager ved Otto Baches Allé.

I øjeblikket forbereder Naturstyrelsen de to steder, så selve anlægsarbejdet kan gå i gang efter sommerferien. Der ryddes krat, og eftersøges for ammunitionsrester fra områdets fortid som skydeområde.

Begge nye indgange vil bestå af plankestier fra vejen og ind i naturparken. Desuden bliver overgangen til naturparken gjort tydeligere. Ved Asger Jorns Alle opføres et udsigtstårn, mens der syd for Naturcenter Amager etableres et madpakkehus.

De to nye indgange forventes færdige i første halvdel af 2023.

De to nye indgange er en del af den samlede udviklingsplan for Naturpark Amager. Planen omfatter også en hovedindgang ved DR Byen, som bygges næste år. Dertil kommer de såkaldte blå støttepunkter ved kysten. Her skal der være opholds-, bade – og kajakfaciliteter, og de første to faciliteter åbner lige efter sommerferien ved Havneslusen og Byskoven.

Udviklingsplanen er støttet af Nordea-fonden og Friluftsrådet.

Updated 10. jul 2022

Vil du vide mere?