Mild luft i november og fest i naturen

Kultur 3. nov 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: Kartebølle - og udsigt over fælleden sidst i oktober 2022. Kirsten Degn
Skrevet af: Kirsten Degn

Farverne gløder - det dufter af blade i forfald – dagene er korte – og nu er vi også gået over til vintertid.

Så det kan ikke nytte at vi stritter imod – sommeren er forbi, og vi går vinteren i møde. Det kan bestemt også have sin charme, der er ikke så mange udendørs gøremål, og vi kan hygge os indendørs, uden dårlig samvittighed over ikke at udnytte sol og varme.

This describes the image
Vilde morgenfruer. Både blomster og blade har været brugt medicinsk og anses bl.a. for at være betændelseshæmmende og vanddrivende.

De urbane haver
Vores små haver i Amager Urbane Haver har vist givet det udbytte vi kunne forvente, i øjeblikket kan man glæde sig over de smukke morgenfruer, som er næsten overalt.

De er villige til at så sig selv, og når der ikke bliver rodet i jorden myldrer de frem til glæde for alle.

This describes the image
Jeg vil opfordre til at man kommer ud og nyder det lige nu – et par dage med regn og rusk kan få det hele til at forsvinde igen.

Gåtur over savannen
Uden for mit vindue er der de smukkeste gyldne farver på Fælleden, der er sket en masse i den uges tid jeg har været væk på efterårsferie. Og jeg nød den fine gåtur over savannen i strålende sol og lidt vind da jeg var kommet hjem.

Slut med champignon
Jeg kunne så også konstatere at champignonsæsonen har været kort i år, det er godt at jeg har fået nogen i fryseren – der var ikke en eneste nu.

Jeg har heller ikke nået at få plukket rønnebærrene, men måske kan jeg nå det endnu, hvis der kommer en dag med godt cykelvejr.

This describes the image
Hestene i folden var også ude at nyde det gode vejr.

Kom ud og nyd det
Der kom en dag med godt cykelvejr, men det blev ikke til rønnebær, men derimod en masse flotte efterårsfarver og en dejlig tur langs Sydpynten med en masse fugle på vandet.

Denne gang er der ikke så meget mere at fortælle, så jeg vil bare lade billederne tale deres eget sprog, og opfordre til at man kommer ud og nyder det lige nu – et par dage med regn og rusk kan få det hele til at forsvinde.

 

This describes the image
Updated 3. nov 2022