Kunstuge I Field's og på gymnasiet

Kultur 28. apr 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: Grete Krag Jacobsen - deltager i AmagerVærks udstilling i Field's sammen med 6 andre lokale kunstnere, i perioden 25. april - 1. maj 2022.    Amagerværk
Skrevet af: Redaktionen

Til og med på søndag er der 'Amagerværk' i Field's og på Ørestad Gymnasium. En kunstuge, som viser lokale kunstneres værker frem i bybilledet.

Fra mandag 25. april til søndag 1. maj er 24 af Amagers lokale kunstnere udstillet på seks forskellige udstillingssteder på tværs af Amagers tre kommuner. Amager Centret, Field's, Ørestad Gymnasium, Tårnby Bibliotek og Dragør Bibliotekerne stiller lokaler, vægge og kunstøer til rådighed for projektet.

Den lokale kunstuge AmagerVærk har i dette første år fokus på billedkunst, dvs. maleri, collage og grafik. AmagerVærk vil i løbet af kunstugen udstille 70 malerier lavet af lokale kunstnere.

This describes the image
En af kunstnerne er Hege Karoliussen, som bor og arbejder i Ørestad og udstiller på Ørestad Gymnasiium. Hun tegner med pastel og farveblyanter på papir. Hege er optaget af livets skrøbelighed og den fine balance der eksisterer mellem os og naturen, os mennesker imellem og i vores daglige væren og gøren. I de farverige portrætter leges der med kontrasten mellem styrke og skrøbelighed, livet og døden.
This describes the image
En anden lokal kunstner fra Ørestad er Joachim Knop, som udstiller sammen med seks andre kunstnere i Field's. Hans kunstneriske udgangspunkt er Bali. Det er fra rejser hertil, han henter sine farver og sine motiver: strandene, feriehytterne, palmerne, korallerne og hindutemplerne gengivet med varme og dybe tropiske farver. Amager værk skriver i sin præsentation.

Nyt initiativ som måske bliver permanent
Den lokale kunstuge er et nyt initiativ som skal hjælpe lokale kunstnere med synlighed af deres kunst og tilbyde kunstinteresserede et fast årligt event. AmagerVærk realiseres af handelsforeningen Amager Butikkerne og iværksætterfirmaet LocalArte, og bliver økonomisk støttet af Amagers to lokaludvalg.
“Vi har virkelig kunne mærke, at det her projekt har været tiltrængt for øen, for kunstnerne og udstillingsstederne. Alle vores samarbejdspartnere har været enormt positivt stemt over projektet og budt os inden for uden tøven." siger Kenneth Majkjær Mikkelsen stifter af LocalArte og partner i AmagerVærk. For mere information: www.amagervaerk.dk

Citykoordinator ved Amager Butikkerne, Jane Enevoldsen, blev sidste år kontaktet af et par lokale kunstnere. De kunne berette, at det for mange kunstnere var en stor udfordring at skabe opmærksomhed omkring deres kunst.
“De lokale kunstnere efterspurgte lokal støtte, og vi vil selvfølgelig gerne være med til at facilitere en kunstuge som AmagerVærk og forhåbentlig kunne gøre projektet til en fast del af vores årshjul", siger Jane Enevoldsen.
 

Kunstnere udstillet i Field's:

Kunstnere udstillet på Ørestad Gymnasium:

Updated 28. apr 2022