Koncert med Eik Octobre i Ørestad

Kultur 20. jan 2023 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo:
Skrevet af: Redaktionen

Alternativ klassisk musik kalder pseudonymet Eid Octobre sin musik for. Han bruger dels klassiske instrumenter som klaver, men blander det med elektronisk musik.

Pseudonymet Eik Octobre dækker over musikeren Emil Skovsgaard Christensen.Han har siden sin tidlige ungdom fået klaverundervisning, men øvningen blev (og bliver fortsat) ofte forstyrret af egne kreative påfund. I dag er han pianist og komponist med base i København, der siden 2016 har udgivet sin egen musik.

Selv om musikken er komponeret for klassiske instrumenter, er Emil slet ikke opvokset i et hjem med klassisk musik – tværtimod. I modsætning til megen klassisk musik, er filosofien i Eik Octobre at finde styrke i simple idéer. Derfor kan nogle af hans stykker sågar gennemføres af begyndere, men musikken har fortsat sin oprindelse i et kompliceret sted.

Ørestad Kirke skriver:
"Kompositionerne af Eik Octobre rummer grundlæggende en nordisk melankoli med sine længselsfulde klange og rørende melodier, der skaber en tilstand, der bedst opleves og forstås uden ord. Det er netop det instrumentale sprog uden ord, der fascinerer Emil, og er essensen af Eik Octobre.

Vanskelige følelser kan være umulige at formulere og forstå, men instrumentalmusikken muliggør dette. Eik Octobre lægger sig i slipstrømmen af moderne, alternative klassiske komponister som bl.a. Ólafur Arnalds, Nils Frahm og Phillip Glass, med deres tålmodige og enkle kompositionsstil. Eik Octobres univers lyder af at være vokset ud af en depression, men bringer et klart budskab om optimisme og ro".

Torsdag den 2. februar kl. 18.30. Aftengudstjeneste i Kirken i Ørestad. Der er gratis adgang. Adressen er Kirken i Ørestad, Robert Jacobsens Vej 72B
 

Updated 20. jan 2023

Vil du vide mere?