Hørestad: Klassisk musikfestival i city

Kultur 23. nov 2021 - 3 min læsetid
This describes the image
Photo:

'Hørestad' er navnet på en klassiske musikfestival fra 25. november 2020, som finder sted på Ørestad Gymnasium og Ørestad Bibliotek.

Fra torsdag 25. november kan man opleve en ny musikfestival i Ørestad: 'Hørestad'. Det er helt nyt, og temaet er klassisk musik.Festivalen byder på en række af koncerter og arrangementer på Ørestad Gymnasium og på Ørestad Bibliotek.  

"Ørestad er en fantastisk ny og moderne bydel med højt til loftet og masser af engagerede indbyggere. Nu får bydelen med tiden også sin egen klassiske musikfestival, så både børn, unge og voksne kan opleve klassisk musik på højt niveau i deres eget lokalmiljø og i samarbejde med lokale aktører," skriver arrangørerne bag.

Se programmet her: 
Torsdag d. 25/11
Morten Kargaard Septet - En klassisk Hybrid
Orkesteret giver en harmonisk rig og ny tilgang, i sammensmeltningen af klassisk og rytmisk musik, og får de to umiddelbart forskellige musikalske genrer til at forene sig i et nyt udtryk. Dette er et orkester, der trodser alle forsøg på at knytte en specifik genre til sig - der udfordrer, hvad klassisk musik er, og hvad den kan udrette. Alle musikere er kendt for deres præstationer fra flere forskellige orkestre og genrer - Copenhagen Phil, Det Kongelige Kapel, DR Symfoni Orkester - Hver med en personlig tone og åbensindet tilgang til ny musik. Efter koncerten er der mulighed for at møde og tale med musikerne.
Sted: Ørestad Bibliotek. Tidspunkt: 16.30 
 
Fredag d. 26/11
Mahler og Ravel på Ørestad Gymnasium.
Medvirkende: Sopran Philippa Cold og Ørestads Festivalorkester.
Vi præsenterer et rigtigt efterårsprogram med nogle af de fineste klassiske værker. Koncerten fremføres af en flok fremragende københavnske musikere, sopran Philippa Cold samt dirigent Maria Badstue. Vi skal høre Ravel´s Moder Gås Suite og Mahlers Lieder Eines Fahrenden Gesellen. 
 Sted: Ørestad Gymnasiums Forhal. Tidspunkt: 16.30 
 
Fredag d. 26/11 
Koncert med Københavns Ungdomssymfoniorkester - Kuso
I efterårsprojektet 2021 skal KUSO prøve kræfter med to storslåede tyske værker: Schumanns 4. symfoni, som er en tung og majestætisk symfoni, der viser Schumanns stil og musiske udtryk og Max Bruchs violinkoncert nr. 1 i g-mol, op. 26, som er en af de mest populære violinkoncerter på repertoiret. 
KUSO er et visionært og nysgerrigt ungdomsorkesterorkester, der har som ambition at kunne give unge amatørmusikere i Københavnsområdet en mulighed for at dyrke og udvikle deres klassiske musikalitet i et kreativt og socialt fællesskab.
Sted: Ørestad Bibliotek. Tidspunkt: 19.30
 
Lørdag d. 27/11 
En stor morgensang - Syng med de store stemmer
Morgensang gør godt. Især hvis du får lov at folde stemmen ud sammen med nogle af Danmarks allerbedste store stemmer spredt ud i Ørestad Gymnasiums fantastiske forhal. Læn dig ind i vellyd og giv den fuld gas sammen med os i nogle af vores smukkeste danske sange. Der er nærmest garanti for, at resten af dagen bliver lys og flyvende. Varighed: ca. 45 min
Medvirkende: Bo Kristian Jensen, Sofie Elkjær Jensen, Simon Duus Svendsen, Stina Schmidt, Peter Bruun
Dirigent: Maria Badstue
Sted: Ørestad Gymnasium. Tidspunkt: 9.00

Lørdag d. 27/11 
Hørestad kan selv! - workshop for børn
Kom og vær med til at lave musik! Alle har musik indeni og sammen med komponisten Peter Bruun skal vi lave en symfoni til Ørestaden. Vi har instrumenter med, som alle kan spille på, også selvom man aldrig har spillet på et instrument før. For børn fra 5-12 år. Forældre må også gerne være med.
Medvirkende: Børn i Ørestad. Sted: Ørestad Bibliotek. Tidspunkt: kl. 11

Updated 9. dec 2021