Gratis musikfestival i Ørestad

Kultur 16. sep 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: M2 fik i juni måned en kontrakt med musikselskabet Universal. Du kan høre deres første single "Armageddon" her. Martin Melancolia
Skrevet af: Redaktionen

M2 og Odd Loop er to af de bands, som kommer til Ørestad Gymnasiums OEG Festival 7. oktober.

Festivalen er arrangeret af elever, og skal bringe musik og samvær til Ørestad, så alle er velkomne uanset alder til den gratis festival, som byder på fire bands, tøjbyttemarked, minitivoli, musikbingo og workshops med OEG Live og Strikkeudvalget.

Trækplastrene er bl.a rap-kollektivet M2, der lige er blevet signet af Universal, og bandet Odd Loop, der er blevet udvalgt til Karrierekanonens talentforløb. De to øvrige bands er ØV! og Some Day Live. Alle fire bands består af tidligere elever fra Ørestad Gymnasium.

Det er gymnasiets elever, der har fået ideen til konceptet for OEG Festival og de står også selv for planlægning og afvikling af det store event. Marcus Jørgensen, Kaya Ørbæk og Nicolai Samson er med i planlægningsgruppen, og de håber at festivalen bliver starten på en ny tradition på Ørestad Gymnasium. 

“Jeg synes det er en super fed idé, fordi det er et koncept, hvor man kan få inddraget rigtig mange mennesker på tværs af interesser og alder," siger Marcus.

Nicolai er glad for, at eleverne har fået frihed til selv at definere, hvordan festivalen skal løbe af stablen:
“Det er et stort ansvar, men det er fedt, at skolen giver os det ansvar, fordi det motiverer os. Festivalen er helt elevstyret, og vi har næsten fået lov til at gøre, hvad vi vil. Og så er det godt, at festivalen er åben for folk udefra, så vi kommer til at møde en masse mennesker fra Ørestad og omegn,” siger Nicolai.

“Det er jo også et ansvar, vi har lyst til at tage på os. Vi hygger os med at planlægge eventet, fordi alle er engagerede og brænder for det,” siger Kaya.

Marcus, Kaya og Nicolai håber, at der dukker en masse lokale op til festivalen, og opfordrer til at tage tøj med, som man kan bytte væk på det store byttemarked. OEG Festival er gratis og alle er velkomne uanset alder. 

Festivalen finder sted på Ørestad Gymnasium 7. oktober 2022 fra kl. 15.15-18.30. Der udsendes snart endeligt program. Følg med på Facebook eventet "OEG Festival - for alle i Ørestad og omegn".

Updated 16. sep 2022

Vil du vide mere?