Fortællefestival i november

Kultur 8. nov 2022 - 3 min læsetid
This describes the image
Photo: Islands Brygge Bibliotek
Skrevet af: Redaktionen

Festivalen FORTÆL! inviterer 22. – 27. november børn og voksne på eventyr, bodegarøverhistorier, litteratur-impro og teater. Den kommer til at foregå bl.a. på Ørestad Bibliotek og i Kirken i Ørestad. Men også på et værtshus.

Forfatter og kulturformidler på Islands Brygge Bibliotek, Marie Louise Cornelius, startede festivalen for fire år siden. Hun vil gerne åbne folks øjne og øre for den levende og mundtlige historieformidling: 
”Siden tidernes morgen har mennesket fortalt historier. Det er faktisk måden, vi har overlevet på – ved at give viden videre igennem fortællinger. Rundt om bålet blev der fortalt historier, som enten skulle lære os noget – gå ikke ind i den skov, der er ulve, skulle skræmme os – gør hvad der bliver sagt eller du bliver ædt, eller for at skabe regler for, hvordan vi skulle opføre os. Først var ordet så kom skriften..” siger Marie Louise Cornelius.

Den lille arrangørgruppe på Island Brygge Bibliotek har i etableret et samarbejde på benene mellem to kirker, et værtshus, kulturhus og to biblioteker, som alle lægger scener til festivalens mangfoldige fortælle-program. Det drejer sig om Kulturhuset Islands Brygge, Cafe Langebro, Ørestad bibliotek, Kirken i Ørestad, Hans Tausens Kirke og sidst, men ikke mindst, Islands Brygge Bibliotek. 

”Det kan være svært at finde plads til og skabe nok synlighed om vores arrangementer, når man er et meget lille bibliotek. Så for at få festivalen på benene, har vi været helt afhængige af at få et samarbejde op at stå med andre veunues. De bidrager også med deres helt særlige stemning, der giver fortællingen et ekstra lag,” fortæller Marie Louise Cornelius.

This describes the image
Marie Louise med programmet for festivalen. Det kan hentes på Islands Brygge Bibliotek og i Kulturhuset Islands Brygge.

Ved festivalen optræder tre af landets bedste teaterfortællere - Aske Ebbesen, André Andersen, Pernille Stockfleth -  i teaterforestillingen "Menneskesønnens sidste dage" i Kirken i Ørestad. I en lidt anden ende af følelsesspektret ligger "Bodegafortællinger", der som navnet antyder byder på velskænkede øl og røverhistorier. Aske Ebbesen, der lever af at fortælle historier, er nemlig også ekspert i at besøge bodegaer i København, hvilket han fortæller om på Cafe Langebro sammen med Carsten Islington 24. november. På Ørestad Bibliotek bliver sanserne sat på prøve, når der er "Mørkefortællinger". For hvad sker der med vores sanser og indre billeder, når vi får fortalt historier i bælgravende mørke? 

I Kulturhuset Islands Brygge skal tre professionelle fortællere dyste i at skabe historier på stedet ud fra titler, bagsidetekster, baglæns eventyr og andre skøre discipliner til Improfortællinger i "Litteraturens Tegn" 27. november. Festivalen byder også på den musikalske fortælling "Bjørnekongen" med Pernille Stockfleth, og den uhyggelige "Abehånden" af André Andersen. Dertil kommer et par klassikere som fortællingen om "Orla Frøsnapper" og Charles Dickens "Et juleeventyr". Festivalen starter lige samtidigt med VM – så en enkelt fodboldfortælling er også programsat 23. november i Kulturhuset Islands Brygge. 

FORTÆL! festival 22 – 27. november 2022
.  Kulturhuset Islands Brygge, Cafe Langebro, Ørestad bibliotek, Ørestad Kirke, Hans Tausens Kirke og Islands Brygge Bibliotek
De fleste forestillinger er gratis og enkelte koster 25 kr. Det kræves tilmelding til alle forestillinger på billetto.dk

Updated 8. nov 2022