Forrygende år for kunstkælderen Simian

Kultur 26. dec 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: Simian
  • Kunstudstillingsstedet Simian har på rekordtid løfte stedet fra cykelkælder til et respekteret spot for moderne kunst.

Skrevet af: Jakob Korshøj

Kunstudstillingsstedet Simian på Kay Fiskers Plads har på rekordtid løfte stedet fra at være en ubenyttet cykelkælder til et respekteret og velanset spot for moderne kunst i København.

Gruppen bag Simian har således både modtaget prisen som Årets Kunstnerdrevne Udstillingssted 2021, og de er præmieret af Statens Kunstfond.

"Vi forsøger hele tiden at skabe nye og eksperimenterende kunstoplevelser med både veletablerede kunstnere og med mindre kendte kunstnere. Så vi er naturligvis glade og stolte for den anerkendelse, vi har modtaget i år. Det er en blåstempling af vores arbejde fra kollegaer, samarbejdspartnere og gæster, som motiverer os til yde vores bedste for, at vi forbliver et relevant udstillingssted i Ørestad," udtaler gruppen bag Simian, som består af unge frivillige, udøvende kunstnere, som driver udstillingsstedet i fællesskab.

Nye udstillinger
Frem til 8. januar 2022 viser Simian to soloudstillinger af hhv mexicanske Berenice Olmedo og danske Kristoffer Kjærskov. På tværs af medier afprøver og udfordrer kunstnerne strukturer og systemer, der er med til at definere opfattelser af vores kroppe og de genstande, som vi omgiver os med.

Udstillingsstedet er istandsat og indrettet med hjælp fra By & Havn. Og her glæder man siger over hæderen til Simian.

"Vi håber, at Simian kan trække endnu flere lokale og kunstinteresserede til, så det bliver et helt centralt samlingspunkt for områdets beboere. Og måske kan det inspirere andre til at tænke i nye former og formater. I By & Havn understøtter vi gerne flere nyskabende initiativer, der kan gavne kulturlivet og Ørestad som bydel," udtaler Per Schulze, udviklingschef i By & Havn.

Vil du vide mere?