Filmpriser til elever fra OEG

Kultur 1. maj 2022 - 3 min læsetid
This describes the image
Photo: Maria Rudolph, Ørestad Gymnasium
Skrevet af: Redaktionen

Medie-elever fra Ørestad Gymnasium vandt hele to priser ved den store Elevfilmfestival Øst 2022 i Cinemateket. Eleverne er tidligere elever, der i løbet af deres år i 3.g. havde produceret filmene, der blev udtaget til den prestigefyldte konkurrence - og endte med at gå hele vejen. 

Filmfestivalen Elevfilmfestival Øst bliver afholdt af medielærerforeningen og samler hvert år alle de gymnasiale mediefagselever, for at hædre de bedste produktioner fra de respektive gymnasier. I år løb festivalen af stablen i Cinemateket og der blev uddelt i alt fire priser.

Ørestad Gymnasium deltog med hele to film, Der var engang en cowboy og dokumentarfilmen Mit Rom - gastrolivet i Prati. De to film endte med at vinde hhv. publikumsprisen og bedste fakta-film. I den prominente jury, der vurderede filmene, sad bl.a. filminstruktør, Ask Hasselbalch, kendt for bl.a. Antboy-filmene.

William Tversted Rasmussen stod sammen med Mille Meilby og Emma Skov bag dokumentaren Mit Rom - gastrolivet i Prati.
"Filmen blev skabt på vores studietur i 3.g, hvor vi på mediefagsholdet var i Rom. Vi fik til opgave at filme en dokumentar om et specifikt område i Rom. Og vi endte så med at få Prati,“ fortæller William, som slet ikke havde regnet med at vinde: 

"Vi blev meget overraskede, da vi bare tænkte, at vi skulle hygge os med de andre mediefagselever og se nogle gode film,” fortæller William.
Derfor havde gruppen heller ikke planlagt nogen takke-tale.
"Vi havde ikke planlagt, hvad vi ville sige. Men vi var meget stolte og fik overrakt en flot pris i glas. Det endte med, at jeg sagde noget om, at det fede ved film er, at de kan leve videre, selv om man selv som filmskaber, har lagt filmen bag sig. Lidt ligesom med godt håndværk," siger William.

Mediefagslærer, Maria Rudolph, er stolt af, at Ørestad Gymnasiums elever vandt to af de i alt fire uddelte priser til festivalen.
"Det var en meget festlig dag, og det var dejligt at vise filmene for et publikum i en fed biograf. Og succesen på på festivalen er jo den perfekte optakt til Ørestad Gymnasiums egen filmfestival ASTA i den kommende uge," siger Maria Rudolph.

ASTA er en fejring af gymnasiets bedste mediefagsproduktioner i løbet af året, og løber af stablen onsdag 11. maj 2022 kl. 18.30 i Nordisk Films biograf i Fields’. Alle er velkomne til at komme og se filmene, og man kan købe billet til den nette pris af 20 kr. i døren. Dørene åbner 18.15.

Begge vinderfilm kan ses på Ørestad Gymnasiums Blog.

 

 

Updated 1. maj 2022

Vil du vide mere?