Cyklende naturforestilling med ARKENS skaber

Kultur 4. aug 2022 - 3 min læsetid
This describes the image
Photo: Forestillingen er blevet til i Naturparken, hvor Alfio Bonanno og Lisa Brüning har arbejdet sammen gennem de seneste to år. Målet er at fuldføre den mission, der startede i 2004 - en mission om at skabe forbindelse mellem mennesker og natur. Metropolis / kit.dk
Skrevet af: Redaktionen

Første forestilling 5. august: BACK TO THE SEA er en pilgrimsrejse på cykel fra Naturpark Amagers strandede ark mod havet.

Den strandede ARKEN ved indgangen til Naturcenter Amager er bygget i 2004 af den legendariske land-art kunstner Alfio Bonanno. Nu 18 år senere har han sammen med teatermager Lisa Brüning skabt en cyklende forestilling som starter i den ikoniske ark, hvor han selv tager imod publikum. Derefter drager alle afsted på cykel på en rejse gennem tid og sted i Naturpark Amager - en pilgrimsrejse på i alt 13 kilometer, som ender ved havet. 

BACK TO THE SEA er skabt i samarbejde med skuespiller Peter Flyvholm, scenograf Elisabeth Holager Lund og danser Adrian Skjoldborg samt med hjælp fra folkene i Naturcenter Amager og Naturpark Amager. 
Forestillingen er blevet til i Naturparken, hvor Alfio Bonanno og Lisa Brüning har arbejdet sammen gennem de seneste to år. Målet er at fuldføre den mission, der startede i 2004 - en mission om at skabe forbindelse mellem mennesker og natur.

This describes the image
På turen graver deltagerne fortiden frem af landskabet, og tager det med som man vil tage med til fremtiden. Hvad har vi og verden brug for lige nu?

Rejsen mod evigheden
På turen graver deltagerne fortiden frem af landskabet, og tager det med som man vil tage med til fremtiden. Hvad har vi og verden brug for lige nu?
"Vi er strandet og har brug for at finde en vej videre. BACK TO THE SEA er en pilgrimsrejse på cykel og til fods guidet af de fem kunstnere. Som en ægte pilgrimsrejse bringer den deltagerne gennem forskellige stationer: Arken, Granathullet, Pinseskoven. Rejsen slutter ved Pumpestationen, der tjener som den katedral, den traditionelle pilgrimsrejsende bevæger sig gennem inden det endelige møde med Havet, slutdestinationen, evigheden," skriver metropolis.dk om forestillingen, som er en del af Metropolis’ sommerprogram, der viser performance og kunst i byens rum og landskaber.

Praktisk info

  • Forestillingen kan opleves 5.-7. august og 12.-14. august kl. 17.
  • Mødested er Naturcenter Amager.
  • Rejsen varer i alt 3 timer inkl. 13 km’s cykling mellem de enkelte scener. Medbring helst egen cykel. Alternativt kan man låne hos Naturcenter Amager. Ønskes dette, skal man sende en mail til info@kit.dk på forhånd.
  • Forestillingen foregår på engelsk. Børn er velkomne (på cykelsædet eller egen cykel, hvis de kan cykle 13 km). Ledsagere kan hjælpe med at oversætte fra engelsk.
  • Der er et begrænset antal pladser i en bil per forestilling til folk, som ikke kan cykle 13 km. Send en mail til info@kit.dk, hvis det er aktuelt.
  • Forestillingen er støttet af Københavns Kommune, Statens Kunstfond, Tårnby Kommune og Amager Vest Lokaludvalg.
  • Billetter til 50 kr. kan købes på www.metropolis.dk

 

 

 

Fotos til download: www.metropolis.dk/pressefotos-back-to-the-sea

Updated 4. aug 2022

Vil du vide mere?