Bella Kulturhus overhaler indenom

Kultur 4. dec 2020 - 3 min læsetid
This describes the image
Photo: Kultur- og beboerhuset i Bellakvarteret bliver en del af det nye bymiljø, som etableres omkring Bella Center metrostation. (Bellakvarter A/S)
Skrevet af: Redaktionen

Det kommende beboer- og kulturhus i Bellakvarteret kan stå klar til åbning allerede i sommeren 2023. Byggeriet sættes i gang i foråret 2021.

I 2023 kan Ørestads beboere se frem til åbningen af et nyt, multifunktionelt beboer- og kulturhus med værksteder, selskabslokaler, café og en ny stor multisal, som blandt andet kan bruges til fællesspisning, generalforsamlinger og diverse sportsaktiviteter. Indretningen og organiseringen af huset minder en hel del om Byens Hus, som skal bygges i Ørestad Syd. Men på det byggeri er der endnu ikke nogen startdato. Begge kulturhuse skal drives i samarbejde med Københavns Kommune, og begge steder skal huset også fungere som beboerlojale for nærområdets beboerforeninger.

Kultur- og beboerhuset i Bellakvarteret bliver en del af det nye bymiljø, som etableres omkring Bella Center metrostation. Huset bliver i to plan med værksteder på den ene side, selskabslokaler på den anden side og en stor multihal på cirka 300 kvm i midten med dobbelt loftshøjde på cirka 6 meter, som både kan bruges til sportsaktiviteter og fællesaktiviteter som fx fællesspisning og større generalforsamlinger for ejerforeningerne i kvarteret.

”Lige nu er vi i fuld gang med programmeringen, og vi er i dialog med Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning, der har vist stor interesse for beboer- og kulturhuset. Vi arbejder på at få lavet en aftale, så både beboerne i Bellakvarter og foreninger i området kan benytte huset. Vi forventer, at det bliver et hus med masser af puls og masser af liv,” fortæller Saso Nedelkovski, der er udviklingschef i Solstra Development.

Det kommer huset til at indeholde:

  • Selskabslokaler og værksteder til leje: Selskabslokalerne kan bruges til fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og lignede, og der vil også være et køkken til brug ved madlavning og anretning. På den modsatte side af lokalerne indrettes tre rum til værksteder, som beboere og foreninger i området kan bruge efter behov. Samtidig får hvert værksted sit eget depotrum, så der er plads til opbevaring af værktøj og materialer med videre.
  • Multisal til sports- og fællesaktiviteter: Indgangen til multisalen kommer i nedre plan, hvor der også anlægges toiletter og omklædningsrum, så salen kan bruges til forskellige sportsaktiviteter fx fodbold, yoga eller lege for børn. Fra stueetagen åbnes multisalen op med glas, så der skabes lys og udsyn til resten af beboer- og kulturhuset. 
  • Café med både indadvendte og udadvendte funktioner: Ud mod udstillingspladsen anlægges en ny café, som kan åbnes op ind mod beboerhuset samtidig med, at man kan gå ind fra den nye plads, hvor der også vil være mulighed for udeservering.
Updated 30. mar 2022

Vil du vide mere?