August – den sidste sommermåned

Kultur 6. aug 2022 - 3 min læsetid
This describes the image
Photo: En af de virkelig varme dage, hvor jeg havde holdt mig indendørs, var jeg ude en tur ved 21-tiden, og kunne glæde mig over den flotteste solnedgangs-himmel. Det er jo næsten banalt at fotografere den, men det er fantastisk at følge skiftet på himlen. Kirsten Degn
Skrevet af: Kirsten Degn

Selv om der er meget sommer tilbage endnu, så kan man alligevel godt få lyst til at gøre lidt status over den. Der har været varme perioder, kolde dage, og tørke ind imellem, så det har været en god sammenblanding af det hele.

Mine egne projekter for have og plantekasser har helt stået fejl i år, det eneste der er blevet til noget er kartoflerne og jordskokkerne. Alt det jeg har købt i dyre domme – agurkeplanter, en honningmelon, jordbærplanter og diverse frø er ikke blevet til noget – enten er det plantet/sået på forkerte tidspunkter i forhold til varme og vand, eller også har jeg forsømt det.
Selv tomaterne, som jeg ellers plejer at have held med at kunne høste af hele sommeren har helt svigtet. Den eneste trøst er at jeg ikke skal leve af det, som landmænd og gartnere – så jeg starter såmænd nok forfra næste forår alligevel.

Ude i naturen omkring mig går det meget bedre – jeg synes der har været en mangfoldighed af blomster alle vegne, i år har der været så mange perikon som aldrig før, og jeg synes også at der er flere rejnfan, og de er jo smukke som de står og lyser op, tagrørerne har også lige nu den smukke brun/lilla farve.
Og så glæder jeg mig over at de pilebuske som jeg var bekymret for i foråret står grønne og friske over det hele. Der er bare enkelte af de plantede træer i kvarteret, som ikke har klaret tørken, men det har vi jo set hver sommer.

This describes the image
I år har der været så mange perikon som aldrig før, og jeg synes også at der er flere rejnfan, og de er jo smukke som de står og lyser op.

Der er sket et skift i farverne, den grønne er blevet meget mørkere, og der begynder at være farveglimt i form af rønnebær, hyben, vilde æbler og mirabeller. Derimod er der næsten ingen havtorn i år - jeg har kun fundet et enkelt sted hvor der er bær på buskene, og de er ikke helt modne endnu.

Jeg har været lidt ude omkring i landet – en sommerhusuge i Bork ved Ringkøbing Fjord, hvor vi har et ganske andet landskab. Og virkelig nydt turen gennem sommerlandet med gule kornmarker overalt, og den helt specielle duft der er ved modent korn.
Et par dage på dejlig Møn, og den årlige cykeltur med mit barnebarn til Dragør, som er endepunktet for Naturpark Amager og derfor inden for vores område. Dragør var som altid dejlig, ud gennem Kongelundskoven, langs stranden ved Søvang, badetur ved Mormorstranden, moules frites på havnen, og overnatning på Strandhotellet – det fås ikke bedre.

This describes the image
Tagrørerne har også lige nu den smukke brun/lilla farve.

En af de virkelig varme dage, hvor jeg havde holdt mig indendørs, var jeg ude en tur ved 21-tiden, og kunne glæde mig over den flotteste solnedgangs-himmel. Det er jo næsten banalt at fotografere den, men det er fantastisk at følge skiftet på himlen.

Man kan godt mærke at det er over en måned siden vi havde Skt. Hans og årets længste dag, og på trods af de høje temperaturer midt på dagen er luften helt anderledes om morgenen og om aftenen. Før vi ser os om er dagene mærkbart kortere, så det er om at nyde augusts sommerdage.

Updated 6. aug 2022

Vil du vide mere?