Rum To En Halv: Astrid åbner kunstworkshop i City

Kultur 20. mar 2022 - 3 min læsetid
This describes the image
Photo: I Rum To en halv kan alle komme forbi til en workshop og få udlevet en lille drøm om at fordybe sig i farver. "Det behøver ikke være fordi, man skal være kunstner, men fordi farver er en del af vores liv," siger Astrid Randrup. To en Halv
Skrevet af: Redaktionen

Astrid Randrup har åbnet for workshops i sit atelier 'Rum To en halv' i Fairview kontorhuset på Arne Jacobsens Allé.

'Rum To en halv' er indrettet af Astrid og hendes mand Kasper, så det kan rumme flere funktioner. Møblerne kan hurtigt køres rundt på hjul, så de passer ind til forskellige aktiviteter. Nogle gange kan Astrid bruge lokalet til sit eget store atelier, andre gange sætter de borde op, så der er plads til kunstworkshops - og andre gange fungerer lokalet som kontor. 

Fordybelse i farver
For nylig startede Astrid sine kunstworkshops, hvor deltagerne får udlevet en lille drøm om at fordybe sig i farver. Der er tale om små hold, som både er for dem som er nysgerrige begyndere og mere erfarne, som gerne vil have opfrisket deres kunstneriske evner. I workshoptilbuddene har hun valgt at have fokus på farven, som er en af hendes kunstneriske interesser.

"Deltagerne behøver ikke være her, fordi de vil være kunstnere, de kan også melde sig til fordi farver er en del af vores liv og vores hverdagssprog. De er en del af vores psykologiske selv. At lære om farver kan være teoretisk og svært, men samtidig er farver lige til, og nemme at lære at bruge," siger Astrid Randrup, som selv er billedkunstner og udannet fra Det Fynske Kunstakademi.

This describes the image
"Ofte bliver kunst ophøjet og udstillet på museum, og vi kan have svært ved at forstå den eller være en del af den. Men for mig er det mere simpelt. Vi skal kunne tage fat i kunsten, åbne den op, tale om den og sanse den", siger Astrid Randrup.

Kunst og hverdag
For hende er kunst er et sted hvor vi giver os selv lov til at fordybe os, reflektere og stille spørgsmål til livet.
"Ofte bliver kunst ophøjet og udstillet på museum, og vi kan have svært ved at forstå den eller være en del af den. Men for mig er det mere simpelt. Vi skal kunne tage fat i kunsten, åbne den op, tale om den og sanse den. Derfor er et atelier et godt sted at kunne få kunsten ind i et hverdagssprog, som er til at forstå. Et sprog, hvor vi godt må spørge om alt det vi vil," siger Astrid Randrup, som har flere års erfaring med formidling og undervisning af kunst, ved siden af sin egen kunstneriske praksis. Hun underviser børn, unge og voksne både i de praktiske kreative færdigheder, og i teorien som følger med.

This describes the image

Flere sjove indfald
Astrid er spændt på, hvordan Ørestads beboere tager imod den nye kunstworkshopo og hendes atelier. 
"Vi mangler mere kunst og sjove indfald i Ørestad. Vi mangler rum til at udfolde kreative tanker og filosofiske samtaler. Det er nok grunden til at jeg har startet mit atelier netop her i gadeplan i Ørestad. Det er jo et svært sted at starte - især for sådan noget som gallerier og kunstnerdrevne udstillingssteder - eller bare små natklubber med levende musik. Men jeg synes at det er oplagt at forsøge at skabe lidt kultur - ved at skabe det her lille rum for æstetiske og kreative udfoldelser. Og 'Rum to en halv' kan på sigt udvikle sig til mere. Vi kan blive et sted for udstillinger, og give plads til sammenkomster og artist-talks."

 

Forslag til arbejdsgrupper

Temaet for det første borgermøde i Ørestad Syd Borgerforening er: "Hvad skal vi som naboer/borgere gøre/arbejde på for at få en rigtig by?"

På borgermødet skal der også nedsættes nogle arbejdsgrupper der for eksempel arbejder med:

- Expats, hvordan får vi mere glæde af hinanden, expats og faste beboere?

- Erhverv, ønsker og behov, samarbejde med B&H/BRIQ

- Aktiviteter for børn

- Nye fælles traditioner: Sommer/efterårsfest, Julearrangementer, Fastelavn

- Kulturelle arrangementer/Højskole

- Vinterbadeforening

- Borgermøder/Tingsted hver 2. Måned, fx incl fællesspisning

- Nedsættelse af projektgruppe der kan ansøge om midler til arrangementer/events

- Fartbegrænsning af bilisme i Ørestad Syd

- Arkitekturfestival 2023

- Sikker skolevej.

- Støjdæmpning af skydebanen

- Aktivering af området omkring Arenaen og igangsætning af erhverv i bunden af samme.

Kilde: Ørestad Syd Borgerforening

Updated 22. mar 2022