Skolehave til Ørestads børn

Debat 9. nov 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo:

Rundt omkring i København har vi syv skolehaver, der hver uge benyttes af flere tusind børn, der kommer for at dyrke et stykke jord med blomster og grøntsager i deres fritid eller sammen med deres klasse eller daginstitution.

Skolehaverne er små grønne oaser i vores ellers meget grå og betonfyldte by, der skal gøre børnene nysgerrige på at gå på opdagelse i naturens verden. De er fyldt med klatretræer, krydderurter, gulerødder og masser af inspiration til at lære og lege samtidig. Desuden er Københavns Skolehaver blevet udnævnt til at være blandt de 100 bedre klimaløsninger. 

Med alle de gode ting skolehaverne bidrager med mener jeg, at alle børn i vores by bør have muligheden for at kunne benytte haverne.

Derfor skal vi have bygget flere skolehaver rundt omkring i byen og et oplagt sted kunne være på grunden mellem Center Boulevard (mod vest), Field's (mod øst), Cabinn Hotel og Arne Jacobsens Alle (most nord).

Ørestads børn har lige nu langt til den nærmeste skolehave, der ligger på Artillerivej 69H og det er vigtigt, at vi indretter byen sådan at vi får plads til at vores børn kan udvikle sig frit, lærer årstidens mad at kende og få jord under neglene. 

Updated 9. nov 2021