Skab en cykelmotorvej fra Ørestad til Indre By

Debat 20. okt 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo:

Ørestads mange beboere skal nemt og grønt kunne cykle til indre by. Lad os lave en bro eller tunnel over Vejlands Allé og dermed skabe en lang, uafbrudt cykelrute på over 5 km. fra Ørestad syd til Islands Brygge.

Allerede i dag er der en rigtig god cykelsti hele vejen fra ydre Ørestad ind til Islands Brygge. Men Golfbanen og Vejlands Allé ødelægger den oplagte, grønne cykelrute. Her er det nærmest umuligt for cyklister at krydse. I stedet for at lægge forhindringer i vejen for cyklisterne burde vi give cyklerne førsteret.

Forestil dig at cykle hele vejen til arbejde eller studie gennem ét uafbrudt langt, grønt stræk med den bedste natur København har at tilbyde. Faktisk kan ruten blive hele 5 km lang fra det yderste af Ørestad helt ind til Islands Brygge. 5 km grøn cykelsti burde være et oplagt projekt for hele verdens cykelby nr. 1. 

Desværre bliver cykelstien afbrudt af golfbanen og krydset Vejlands allé/Center Blvd., hvor alle cyklister skal væk fra cykelstien og ind i krydset. For Ørestads cyklister er det et trafikalt sort hul på vej til Indre By.

Løsningen er heldigvis enkel. Cykelstierne findes allerede. De skal ”bare” forbindes med en bro eller tunnel. Hvis cykelstien fra Ørestad syd bliver forbundet med cykelstierne på Amager Fælled kan man cykle hurtigt, ugeneret af biler og naturskønt hele vejen fra Ørestad Syd til resten af København. 

Der bor mange mennesker i Ørestad syd – og hele tiden kommer der flere til. De skal nemt og hurtigt kunne cykel til arbejde og studie med fuglefløjt om ørene. Samtidig skal Københavnerne fra indre by og brokvarterne til koncerter i Royal Arena. En cykelsti giver grøn mening.

Som grøn politiker i København vil jeg kæmpe for gode cykelforhold for Ørestadens beboere. 

Updated 27. nov 2021