På vej mod Asgers Have - tagfarm i Ørestad 

Debat 29. mar 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: Privatfoto

Arbejdet med at bygge en tagfarm i Ørestad har nu været i gang i mange måneder.

Skrevet af Mira M. Cordsen, Nick Vikander og Andreas Petersen, Arbejdsgruppen Asgers Have

Ideen om at skabe “Asgers Have” med både restaurant, madskole, økohaver, gadekær m.m. på det kommende p-hus ved Himmelbyen har affødt mange positive tilkendegivelser.  

Vi er utroligt glade for den støtte vi har fået, og al den interesse der har været for projektet. Det har helt klart givet os mod til at fortsætte. Vi er også dybt taknemmelige for at Amager Vest Lokaludvalg så helhjertet har valgt at bakke op om projektet. 

Samtidig er der ingen tvivl om, at der er omkostninger forbundet med at bygge tagfarmen “Asgers Have”. Især hvis den skal inkludere både spisested, forsamlingsrum, plads til at dyrke grøntsager og opholde sig.  

Derfor arbejder vi lige nu på højtryk i samarbejde med By & Havn for at undersøge muligheden for finansiering, og skabe politisk opbakning bag projektet.   

Corona har desværre betydet, at de mere udadvendte aktiviteter i en periode blev sat lidt på pause. Heldigvis håber vi, at det snart lysner igen, og vi har allerede flere events og aktiviteter i støbeskeen. Vi håber også at få mange flere ideer og input til hvordan taghaven kan se ud og hvad den skal indeholde. Det er endnu ikke for sent at støtte underskriftsindsamlingen (Opfør Amagers første tagfarm i Ørestad Syd - Skrivunder.net), og man kan læse mere om projektet vor hjemmeside (Asgershave.dk) eller ved at følge vor Facebook-side.

Updated 19. mar 2022

Vil du vide mere?