Overdækning af Øresundsmotorvejen kræver nyt samarbejde

Debat 15. sep 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo:

På rådhuset i København er vi meget optaget af at fjerne støj og luftforurening fra boligområder ved de store veje. Særligt Ørestad er plaget. Det skyldes at Øresundsmotorvejen skærer sig gennem bydelen som et åbent sår.

Derfor mener vi at motorvejen skal dækkes over, for at forbedre livet for alle i Ørestad og give mulighed for en bedre udvikling af det centrale Ørestad.
 
Men det er en vej vi deler med Tårnby Kommune. Heldigvis hører vi, at Tårnby også har interesse i at overdække motorvejen. Derfor stiller vi fra Venstre, Radikale og SF nu et forslag om at invitere til et samarbejde med Tårnby Kommune om en fælles organisering af overdækning af Øresundsmotorvejen.
 
Folketinget har allerede penge til en udvidelse af Øresundsmotorvejen. Det er vigtigt, at samarbejdet med Tårnby igangsættes, inden udvidelsen af motorvejen er kommet for godt i gang, sådan at støttepunkter til overdækningen kan tænkes ind fra start.
 
Tårnby og Københavns Kommuner skal give en ramme og det administrative grundlag for projektet, i samarbejde med Københavns Lufthavn, By og Havn og Sund og Bælt.
 
Overdækningen af motorvejen kan finansieres ved salg af byggeretter, så det ikke belaster kommunekasserne. Det er forhåbningen, at Tårnby og Københavns Kommuner i samarbejde kan afdække finansieringen af projektet. Ligesom kommunerne skal kunne reservere areal til boldbaner og rekreative aktiviteter.
 
Projektet skal også tage højde for at søge midler til støjdæmpning fra puljen i infrastrukturplanen.

Debatindlægget er skrevet af Rasmus Steenberger (SF), medlem af BR, og Jens-Kristian Lütken (V), Beskæftigelses- og integrationsborgmester

Updated 15. sep 2022

Vil du vide mere?