Ørestad Syd Borgerforening bliver en vigtig samarbejdspartner for Rådhuset

Debat 27. maj 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: Venstre

Læserbrevet er skrevet af Jens-Kristian Lütken (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester og Louise Theilade Thomsen (V), gruppeformand og teknik- og miljøordfører.

Det er godt med fokus på et mere aktivt og rigt byliv i Ørestad. Vi er kommet et lille stykke af vejen, men vi er fortsat et stykke fra, hvor vi gerne vil være.

Dannelsen af en ny bydel med et levende byliv er en vedvarende udvikling, der skal skabes i samspil med mange interessenter. Vi politikere på Rådhuset har en stor rolle i at skabe de nødvendige rammer, mens beboerne og erhvervsdrivende spiller en lige så rolle i at skabe muligheder indenfor de fastsatte rammer.

Og vi skal hele tiden have øje for, om de rammer er optimale. Her har vi i Venstre fortsat fokus på lokalplaner, der stiller krav om ejerboliger og publikumsorienterede erhverv i stueplan – altså plads til cafeer, restauranter og butikker i gadeplan. Og på den lidt større klinge glæder vi os over, at vi har fået sat gang i en foranalyse af en overdækning af Øresundsmotorvejen.

En overdækning vil - ud over at være en optimal støjreducerende løsning - også kunne skabe et helt nyt byrum med en væld af muligheder for mere liv, aktivitet og grønt.

Ørestad er en bydel med mange lejeboliger og derfor mange, som bor her i kort tid ad gangen. Det kan vanskeliggøre dannelsen af aktive beboerforeninger. Men dette ser ud til at være gjort til skamme med den nylig oprettet borgerforening i Ørestad Syd.

Vi hilser foreningen velkommen og ser frem til at følge deres arbejde og samarbejde for mere byliv. Borgerforeningen bliver ganske enkelt en meget vigtig samarbejdspartner og stemme i forbindelse med udviklingen af Ørestad Syd.

Ørestad er en dejlig bydel for alle aldre, men også en bydel, der vil nyde godt af endnu mere byliv. Derfor er det godt at vide, at vi er mange, der kæmper for samme sag i Ørestad Syd på forskellige niveauer.

Updated 27. maj 2022