Parkering: Nu skal der ske noget!

Debat 1. jun 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo:
Skrevet af: Redaktionen

Af Martin Sibast Laugesen LA), Folketingskandidat i Københavns storkreds, og Sissel Friisgaard (LA), beboer i Ørestad  og medlem af Amager Vest Lokaludvalg

Parkering i Ørestad har længe været en udfordring, lige siden bydelen blev planlagt - helt uden overfladeparkering.

Det vidste folk godt, da de købte lejlighederne, men det har alligevel vist sig at være i strid med den menneskelige natur og hverdagslivet for mange af dem, der nu bor i lejlighederne. Mange har alligevel brug for en bil for at få hverdagen til at hænge sammen.

Der er stort set ingen overfladeparkering. Dette er svært at gøre noget ved, da bydelen er planlagt og bygget. Løsningen skal altså findes et andet sted.

Der er bygget en række store parkeringshuse, som i dag er ejet af By & Havn. Prisen for at parkere i disse er sat ganske højt, og belægningsprocenten er ganske lav. Flere er helt nede omkring 10-15%, så det er med sikkerhed ikke en guldgrube.

Vi diskuterede det under kommunalvalget, hvor jeg selv deltog aktivt i valgmødet arrangeret af Ørestad Avis. Daværende overborgmester Lars Weis (S) blev udfordret på parkeringsforholdene, og jeg og andre mente, at det var mere fornuftigt at sælge parkeringshusene til beboerforeningerne i området eller andre, såfremt foreningerne ikke ville købe dem.

Dette var Lars Weis og socialdemokratiet efter hans eget udsagn åben for.

Der er nu gået seks måneder, og der er ikke rigtigt sket noget på det felt. Liberal Alliance synes, at det er på tide, at vi får sat gang i processen.

Hvis beboerforeningerne køber parkeringshusene, kan hver lejlighed få sin egen p-plads, hvilket vil øge lejlighedens værdi betragteligt. Månedsprisen kan sættes, så den blot dækker omkostningerne.

Resten af pladserne kan udlejes med timebetaling, så bliver der også lidt indtægt til at finansiere driften. Dette kan beboerforeningerne selv afgøre, og så kan der forhåbentlig komme bedre orden på parkeringssituationen i Ørestad.

Parkeringsforholdene i København trænger fortsat til forbedring. Kommunen kunne som udgangspunkt starte med at stoppe nedlæggelsen af tusindvis af p-pladser. I flere områder er der solgt flere p-licenser, end der er p-pladser.

Selv hvis vi får løst problemet i Ørestad, er der mange af jer, der fra tid til anden skal parkere inde i byen, og her er der meget langt til mål.

Kom gerne med yderlige input på Facebook i gruppen ”Flere parkeringspladser i København”.

Updated 1. jun 2022

Vil du vide mere?