Min ønskeliste for Ørestad

Debat 12. jan 2023 - 4 min læsetid
This describes the image
Photo:
Skrevet af: Mette Bugge

GODT NYTÅR ØRESTAD!

De seneste måneder har jeg haft lyst til at skrive et harmdirrende læserbrev om vores del af byen, særligt Ørestad Syd & City. Ikke sådan generelt, men meget specifikt i forhold til alt det der stadig mangler herude i det ”Vilde Vest”.

Et nytår er startet, og dermed også for mig en ny måde at gribe tingene an på. Jeg er derfor gået i gang med en ønskeseddel for mit nære naboskab, i håbet om at politikere, borgmestre, By & Havn, developere og andre med magt og agt for området, læser med og gør det til deres nytårsfortsæt at der SKAL fremdrift og fokus på bydelen i 2023.

DET VILDE VEST føles især, når billister kører med racerfart op og ned af Asger Jorns Allé. Hunde, børnefamilier, ældre, unge, må kaste sig ind på fortovet når en stor sort Mercedes eller BMW drøner derudaf.

Det føles også temmeligt vildt når mine øjne for alvor ser alt det affald der drøner rundt på gader og stræder herude, måske mere et udtryk for ligegyldighed end vildskab?

Eller hvad med alle dem der parkerer på midterstykket på Asger Jorns Allé? Det er helt vildt og uansvarligt!

Rigtig vildt er det at vores folkevalgte politikere stadig ikke hører efter, når vi beboere herude råber op! Bydelen er langt fra færdig, den er mere tilfældig, vil jeg mene. Tilfældige grunde sælges til højstbydende developere uden tanke for det daglige liv beboere imellem.

Lokalplaner bliver tilsidesat, begreber bøjes i det uendelige for at skaffe flere kvadratmeter til boliger og ikke erhverv. Stadsarkitektens, og den sunde fornufts fravær hvad angår  By & Havns gøren og laden i Ørestad er himmelråbende!

Herunder kommer bare lidt af min ønskeseddel for Ørestad i det kommende år. Jeg håber at flere beboere og naboer i Ørestad har lyst til at være med til at kvalificere ønskerne. Jeg ved godt, at det ikke er alt man ønsker sig, man kan få.

Men er vi tavse sker der intet.  Det man ikke taler om eksisterer ikke, sådan er det bare.

Ønskerne er blot toppen af isbjerget. Jeg er sikker på, at lavede vi en fælles ønskeseddel, ville den blive MEGET længere!

Jeg håber at 2023 bliver det år hvor vi får hul igennem de rigtige steder, og hvor vi med ro i sjælen kan konstatere at både By & Havn og vores folkevalgte har forstået, at det er for vildt at de endnu ikke har prioriteret livet i Ørestad.

Lad os bruge 2023 til at tale de rigtige steder, og blive ved med at tale! Godt nytår til alle i bydelen.

Mine ønsker for 2023:

·  Vejbump, træer og mindre fart på Asger Jorns Allé.

· En ny lokalplan der giver meget mere plads til Liv, Leg og Læring OG MERE ERHVERV der er publikumsvenligt.

· Minimum to supermarkeder, det ene helst ikke discount.

· En badesø foran 8-tallet, og en vinterbadeklub.

· At Generationernes Træhus, det der skal bygges foran Upcycle Studios, bliver skrottet, og at bydelen får overdraget grunden til en park med plads til leg, møder og mikro-erhverv.

·  Mindre skrald og affald på gaderne og ikke mindst på fælleden.

· Flere børn i bydelen der leger på fede nye legepladser, voksne der drikker kaffe og snakker sammen mens børnene leger.

· Stop for byggeri af flere P-huse. Der er ikke brug for flere tomme P-huse.

· Sommerfest og fælles Skt. Hans bål.

· Fede arrangementer og events i forbindelse med Arkitekturåret.

· Sikre til- og frakørselsveje til bydelen.

· Flere der har lyst til at involvere sig i vores fælles fremtid.

· Færre der fraflytter bydelen på grund af utilfredshed med lokalplanernes udførelse.

· Flere smil og mere tilfredshed.

Updated 12. jan 2023