Vigtige forbedringer: Men ældreområdet har brug for mere

Debat 28. mar 2022 - 1 min læsetid
This describes the image
Photo: Københavns Kommune

Årets ”mini-budgetaftale”, overførselsaftalen for Københavns Kommune er netop forhandlet på plads. I aftalen er der solide SF-fingeraftryk på sundheds- og omsorgsområdet.

SF har sikret, at der bliver indkøbt flere elcykler til medarbejderne i hjemmeplejen og hjemmesygeplejen. Cyklerne vil være en klar forbedring af de ansattes vilkår og vil gøre, at de lettere kan komme rundt i byen.

Københavnere med stress, angst og depression kan også se frem til kortere ventetider på at komme i et forløb på Center for Mental Sundhed med baggrund i, at SF har sikret flere penge til området i forhandlingerne.

Endelig har SF sikret penge til at kunne gentage succesen med musikfestival for plejehjemsbeboere. Musikfestivalen skal udover at give de ældre mulighed for at nyde musikken og underholdningen også styrke samværet blandt beboerne og medarbejderne.

SF ønskede også at give en bonus til de medarbejdere på sundheds- og omsorgsområdet, der har knoklet under corona-pandemien, men det lykkedes ikke, at skabe opbakning til det blandt de andre forligspartier.

Ældreområdet er det mest voksende velfærdsområdet i København. Det har overhalet børneområdet. Det skal alle politiske partier tage ansvar for. Ved disse forhandlinger var SF det eneste parti, der havde ønsker til ældreområdet. Det går simpelthen ikke.

Updated 28. mar 2022

Vil du vide mere?