Ørestad Syd: Lad os fylde bydelen med liv

Debat 7. feb 2022 - 4 min læsetid
This describes the image
Photo:
Skrevet af: Mette Bugge

Så er der valg til Lokaludvalget. Jeg stiller mine kompetencer til rådighed i Amager Vest Lokal Udvalg (AVLU). Alle foreninger i Amager Vest kan stemme til valget.


De seneste 2 år er jeg blevet kaldt mange forskellige ting i Ørestad Syd, alt lige fra Kaptajnen, Sheriffen, Det Røde Aftenblad og Emma fra Rottehullet. Mit navn er Mette Bugge – jeg har indtil januar måned været indehaver af en butik og café i Ørestad Syd, COBRAcph. Jeg bor i Ørestad Syd sammen med min kone og Buddie Brown, en hund.

Jeg stiller op til AVLU på mandat af Grundejerforeningen i Ørestad Syd. Jeg er ret glad for at bo i Ørestad og har mange ambitioner for bydelen og alle os der bor på det vilde vest.

Da jeg var barn, kendte købmanden på hjørnet ALLE i det nære miljø. Han vidste hvem der skulle have et ekstra smil, hvem der kunne klare en spydig bemærkning, hvilke børn der havde brug for lidt ekstra opmærksomhed, og hvad fru Jensens hund hed.

Sådan har det også været for mig i de 2 år, hvor jeg drev COBRAcph. Butikken på hjørnet overfor REMA 1000 og plejehjemmet er blevet lokalområdets naturlige samlingssted. En udvidet dagligstue for nogle, dér hvor lokale deler med lokale. Ikke bare strikkeopskrifter og dagligdagsudfordringer, men i høj grad også glæder, bekymringer og ambitioner for vores naboskab og nærområde.

Ørestad Syd er mange dage personificeret af en flok mennesker til og fra Vest Amager Metrostation i foroverbøjet position. Det er de dage hvor det blæser, ikke bare en halv pelikan, men en HEL pelikan. Vi skynder os ind i REMA på vej hjem fra metroen, op i vores betonlejligheder, laver mad, ser TV, sover, det gentager det hele dagen efter…

Der er meget lidt liv og leg på gaderne i Ørestad Syd. Det ville jeg ændre med tilblivelsen af COBRA, og det vil jeg være med til at ændre med min deltagelse i Amager Vest Lokal Udvalg.

Udover at jeg selv har ambitioner for min bydel, så står jeg på et mandat på opfordring af mange af mine naboer og kunder. Med deres opbakning i ryggen håber jeg at jeg de næste 4 år kan være med til at drive et ambitiøst Amager Vest Lokal Udvalg, der i samarbejde med borgere, politikere, By & Havn, foreningslivet og ikke mindst erhvervslivet, kan være medvirkende til at vores del af byen, altså Ørestad Syd, bliver den bydel vi alle fortjener at den kan blive.

En bydel med masser af LIV
AVLU skal guide både By & Havn og politikerne på Rådhuset, sørge for at lokalplaner bliver efterlevet, blive ved med at understrege, at med publikumsvendt erhverv kommer der også mere liv i gaderne. Holde ambitionsniveauet for moderne byplanlægning højt.b Sikre et sundt samspil mellem by & natur.

En bydel med masser af plads til LEG
Det skal være sjovt. Både at arbejde med visioner og ambitioner i AVLU, og at bo og arbejde i Ørestad Syd. Når vi begynder at lege sammen, udvikler vi os sammen, så udvikler vi vores rammer sammen. Vi skal have mere plads til leg, både leg mellem børn, leg for børn og voksne, leg mellem voksne (fx rammer for sport og kultur), og leg mellem nationaliteter. Alene i 8-tallet har vi mere end 40 nationaliteter. Dette afspejler sig i hele bydelen.

Bare dér ligger der et enormt uforløst potentiale af mellemmenneskelige relationer. Vi skal facilitere rum og plads så vi begynder at agere med hinanden som bydel, og ikke blot som kunder bag hinanden i køen i REMA.

En bydel hvor vi udnytter begrebet LÆRING
Vi skal se på gode og dårlige eksempler på byudvikling. Lære af dem der har trådt vejen før os. Læne os op ad de gode bydelshistorier fra fx Islands Brygge og andre bydele i København.
Vi skal udnytte det store engagement der er blandt beboerne i Ørestad Syd.Der er en udpræget pionérånd i bydelen, der indeholder en rigdom af læring og best practices.Der er allerede etableret et beboernetværk og et erhvervsnetværk som AVLU bør arbejde tæt op af.  

Flere ved mere
Jeg vil arbejde for at ØRESTAD SYD i løbet af de næste 4 år udvikler sig fra en soveby til en bydel med masser af LIV, PUBLIKUMSVENDT erhverv i stueplan, blomstrende foreningsliv, liv i øjenhøjde og ikke kun på en facebook-væg, bæredygtige beslutninger, masser af leg i gaderne, og et naboskab der vil hinanden. Vi er godt på vej – det kan blive endnu bedre!

Updated 7. feb 2022